Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti ilmoitti keskiviikkona UEFA:n kongressissa vetäytyvänsä ehdokkuudestaan FIFA:n varapuheenjohtajaksi. Lahti ilmoitti päätöksestään UEFA:n kongressille hetkeä ennen äänestyksen alkua.

Suomen Palloliitto asetti tammikuussa puheenjohtajana vuodesta 2018 lähtien toimineen Ari Lahden ehdolle FIFA:n varapuheenjohtajaksi eurooppalaisten jäsenten kiintiössä.

Lahti on puheenjohtajakaudellaan määrätietoisesti edistänyt Suomen Palloliiton vaikuttamismahdollisuuksia kansainvälisessä päätöksenteossa. Lahti toimii parhaillaan UEFA:n talouskomitean jäsenenä.

Ehdokkuus FIFA:n varapuheenjohtajaksi oli perusteellisen harkinnan tulos. Lahden päätös vetäytymisestä syntyi kuitenkin Lissabonissa UEFA:n kongressissa käytyjen huolellisten ja laajojen keskustelujen jälkeen.

– Kuten pelissä, myös täällä kentän ulkopuolella oikea ajoitus on kriittistä lopullisen tavoitteen onnistumisen edistämiseksi. Keskustelujen pohjalta olen tehnyt johtopäätöksen, että minun aikani ei ole nyt, mutta aikamme tulee vielä. Samojen keskustelujen pohjalta olen luottavainen siihen, että meidän tulee määrätietoisesti jatkaa työtämme tärkeäksi kokemiemme arvojen edistämiseksi myös kansainvälisessä jalkapallossa. Nyt on otettava yksi askel taaksepäin, jotta saavutamme suuremman loikan eteenpäin, Lahti avasi päätöksensä taustoja.

Lahden kanssa UEFA:n kiintiössä FIFA:n varapuheenjohtajan paikasta kilpaillut unkarilainen Sándor Csányi valittiin jatkamaan tehtävässä Euroopan edustajana. Varapuheenjohtajuuskausi on nelivuotinen.

Lähde: SPL:n tiedote