Argentiina lähtee selkeänä ennakkosuosikkina neljännesvälierään Sveitsiä vastaan.

Sveitsi oli FIFA rankingissa kuudentena ennen kisojen alkua ja odotukset olivat kovat. Sveitsin peli ei kyllä todellakaan ole ollut maailman kuudenneksi parasta MM-kisoissa ja hyvä palautus realismiin oli 2-5-tappio Ranskalle. Myös Ecuadoria vastaan Sveitsin joukkuepeli tökki pahasti, vaikka 2-1-voitto irtosikin. Hondurasin Sveitsi voitti näytöstyyliin, mutta Honduras oli yksi kisojen heikoimmista joukkueista.

Argentiina taas Leo Messin johdolla voitti kaikki alkulohkonsa ottelut, mutta vaikka Messi häikäisikin, Argentiinan peli ei. Joukkueena se ei pelaa mitenkään yhtenäisesti ja joukkuepelaamisessa on vielä paljon hiottavaa. Peli perustuu siihen, että neljä ylintä miestä häärii vapaissa rooleissa ja muut puolustaa. Niin kauan kuin Messi ja kumppanit takovat maaleja ja tulosta tulee, niin mikäs siinä.

Argentiina ei kompastu Sveitsiin ja menee tästä parista jatkoon. Messi on tulessa ja tekee taas maalin tai pari. Jatkoaikaa tai rankkarikisaa ei nyt nähdä, Argentiina voittaa varsinaisella peliajalla 2-1 tai 3-1.