Argentiina otti 2-1 (1-0)-voiton Bosnia ja Hertsegovinasta F-lohkon avausottelussa. Ottelu oli hyvin kaksijakoinen, sillä Argentiina oli ensimmäisellä puoliajalla hyvin vaisu, mutta nosti tasoaan toisella.

Argentiina sai otteluun salama-alun, kun se siirtyi johtoon jo kolmannella minuutilla. Lionel Messi lähetti vapaapotkusta keskityspallon maalille, Marcos Rojo sai vähän päätä väliin ja Bosnia ja Hertsegovinan Sead Kolasinac ei ehtinyt pallon edestä pois ja se livahti hänen jalan kautta Bosnian maalin alakulmaan. Maali oli samalla MM-historian nopein oma maali.

Bosnia ei kuitenkaan nopeasta avausmaalista lannistunut, vaan oli pelissä hyvin mukana. Tasoitusmaali oli senteistä kiinni, kun Miralem Pjanicin pystysyöttö tavoitti Izet Hajrovicin, mutta pallo karkasi häneltä juuri viime hetkellä ja maalivahti Sergio Romero nappasi pallon syliinsä.

Kumpikaan joukkue ei päässyt lähelle toisen maalia, mutta Javier Mascherano antoi pyssynsä laulaa kaukaa reilun puolen tunnin pelin jälkeen, mutta Asmir Begovic torjui pahan kudin.

Viisi minuuttia ennen taukovihellystä Senad Lulic pääsi kulmapotkusta puskemaan, mutta Romero venytti pallon hienosti alakulmasta. Kaiken kaikkiaan Bosnia oli ensimmäisellä puoliajalla aktiivisempi joukkue, mutta tauolle mentiin Argentiinan johdossa.

Argentiinan päävalmentaja Alejandro Sabella reagoi joukkueensa vaisuun avauspuoliskoon vaihtamalla tauolla Gonzalo Higuainin ja Fernando Gagon kentälle.

Vaihdot piristivät Argentiinan peliä, mutta Bosniakin pääsi kokeilemaan pariin kertaan kauempaa, mutta ei onnistunut nousemaan tasoihin. 65. minuutilla nähtiin ottelun ratkaisu, kun koko ottelun lähinnä varjojen mailla vaeltanut Messi sai pallon Higuainilta ja purjehti rangaistusalueen rajaa pitkin ja laukoi terävästi vasurillaan pallon tolpan kautta maaliin.

Bosnia ja Hertsegovina valmentaja Safet Susic vaihtoi Vedad Ibisevicin kentälle ja hän kiitti vastuusta, kun reilut viisi minuuttia oli jäljellä. Bosnia ja Hertsegovina ei päässyt kuitenkaan lopussa enää kunnon maalipaikoille ja näin Argentiina kuittasi avausottelustaan voiton