Jalkapallon Pelaajayhdistys (JYP) on jo pitkään ajanut pelaajille parempia sosioekonomisia etuja. JPY:n mukaan ammattiurheilijoiden on päästävä yleisen järjestelmän piiriin ja heille pitää turvata laissa samat edut kuin muillakin työntekijöillä.

Koronavirusepidemian aiheuttamien talousongelmien myötä seurat ovat lomauttaneet pelaajiaan. Pelaajayhdistys ja pelaajat toivovat seuroilta kuitenkin malttia tilanteeseen.

– Olen täysin samaa mieltä, että pelaajille on saatava samat edut kuin ns. normaalit työntekijät. Ammattiurheilijat ovat työntekijöitä siinä missä muutkin ihmiset, IFK Mariehamnin maalivahti Oskari Forsman sanoo JPY:n verkkosivuilla.

– Kyllä se pitää niin olla, että meidät pelaajat tunnustetaan työntekijöinä ansiosidonnaisen työttömyysturvan arvoisiksi yhteiskunnan silmissä. Jos tuon aseman saamiseksi tarvitsee meidän pelaajien maksaa jotain maksuja, niin se tuskin on kenellekään ongelma. Näin uskallan väittää, Forsman korostaa.

Urheilijoiden sosiaaliturva on herättänyt viime aikoina vilkasta keskustelua. Aihe ei kuitenkaan ole millään muotoa uusi ja on Forsmanillekin tuttu.

– Kyllä näistä on juteltu pelaajien kesken jo ennenkin. Mitä enemmän suomalaisia on joukkueessa ollut, sitä enemmän asiasta on yleensä joukkueen sisällä keskusteltu.