Afrikan MM-karsinnat päättyivät värikkäissä merkeissä. Senegal syötti jälleen Egyptille karvasta kalkkia.

Senegal ja Egypti kohtasivat alkuvuodesta Afrikan mestaruusturnauksen finaalissa. Tuolloin Senegal voitti rangaistuspotkukilpailussa eikä parissa kuukaudessa mikään ole muuttunut. Senegal voitti toisen osaottelun 1-0 ja näin 180 minuutin jälkeen oltiin yhteistilanteessa 1-1. Ottelu meni lopulta rangaistuspotkukilpailuun. Yksi Egyptin epäonnensotureista oli Mo Salah, joka epäonnistui omassa yrityksessään. Liverpoolin joukkuekaveri Sadio Mane astui seuraavaksi pilkulle ja varmisti jälleen Senegalille voiton ja sitä myöten MM-kisalipun.

Ghana eteni jatkoon vierasmaalisäännön turvin, kun se pelasi 1-1-tasapelin Nigerian vieraana ja tulos oli sama kahden ottelun yhteistulos. Nigerian kannattajat olivat niin harmissaan kisapaikan karkaamisesta, että ryntäsivät kentälle ottelun jälkeen jahdaten oman joukkueensa pelaajia.

Kamerun eteni dramaattisesti jatkoon kaatamalla Algerian. Kamerun oli hävinnyt oman kotiottelunsa 0-1, mutta kuittasi Algeriassa tilanteen tasoihin. Jatko-ottelua oli jäljellä pari minuuttia, kun Ahmed Touba vei Algerian kisapaikan kynnykselle. Jatko-ottelun lisäaikaa oli pelattu jo neljättä minuuttia, kun Kamerunin Karl Toko Ekambi teki voittomaalin ja MM-paikan sinetöineen osuman.

Marokko selvisi omasta urakastaan helpommin voittamalla Kongan yhteismaalein 5-2 ja se kuittasi toisen osaottelun 4-1. Tunisian 1-0-vierasvoitto Malista riitti MM-kisapaikkaan, kun toisessa osaottelussa päädyttiin maalittomaan tasapeliin.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport kanavillaan näyttää Nations Leaguen ottelut ja MM-karsinnat.