Ruotsin ja koko maailman jääpallohuippuihin kuuluva Adam Gilljam on jälleen kotona Ruotsissa melkoisten vaiheiden jälkeen. Gilljam on pelannut viime kaudet Venäjällä Krasnojarskissa, mutta Ukrainan sodan sytyttyä päätös paluusta syntyi nopeasti.

Gilljamin mukaan Krasojarskissa tunnelma oli sinänsä rauhallinen, mutta uutisten perusteella 31-vuotias pelimies teki omat johtopäätöksensä.

– Seuran mielestä päätökseni oli ikävä, mutta samalla he myös ymmärsivät sen. Lähtö juuri pudotuspelien alla ei tunnu ihan hyvältä, mutta mitään ongelmia sen suhteen ei missään vaiheessa ollut, Gilljam kertoi Expressenille.

– Olen kiitollinen seuralle siitä, että he ymmärsivät tilanteeni.

Ihan yksinkertainen paluumatka ei ollut, sillä viikonlopun kynnyksellä Venäjältä ei ollut enää kovin montaa tietä poistua.

– Se oli aika stressaavaa. Lähes kaikki lentoreitit EU-maihin olivat poikki. Lensin Pietariin ja siellä vaihdoin bussiin, joka meni Helsinkiin ja sieltä jatkoi edelleen lennolla Tukholmaan. Sillä reissulla oli hereillä koko ajan ja valvoin lähes 40 tuntia. On ollut mukava saada nyt pari päivää nukkua.