Suomen A-maajoukkueen kunniakapteeni ja Tampere Unitedin aikanaan kolmeen Suomen mestaruuteen sekä yhteen Suomen Cupin voittoon johdattanut AriZicoHjelm seuraa Brasilian MM-kisoissa tarkalla silmällä valmentajien toimintaa.

– En seuraa peliryhmityksiä, sillä kaikilla eri systeemeillä voi pärjätä. Seuraan enemmänkin sitä, koska ja miten valmentajat reagoivat, kun oma joukkue johtaa tai on häviöllä. Reaktio tulee aina jossain vaiheessa, se on varma, Hjelm sanoo.

Vuoden 2010 jälkeen päivittäisistä valmennustöistä sivussa ollut Hjelm pitää tulisieluisista ja tunteensa näyttävistä luotseista.

– Mielestäni valmentajan pitää elää pelissä mukana. Brasilian Scolari ei avausottelussa meinannut pysyä ruodussa. Saksan Joachim Löw eläytyy myös voimakkaasti, olin itsekin samanlainen, Hjelm sanoo.

Pelaajista omalla urallaan SM-sarjan maalikuninkuuden kertaalleen voittanut entinen hyökkääjä arvostaa eniten niin sanottujen isojen maalien tekijöitä.

– Brasilian Neymar ja Saksan Miroslav Klose ovat pelaajia, jotka tekevät tärkeitä maaleja, joilla pelit ratkaistaan. Se on aivan sama, kuka maalaa merkityksettömissä otteluissa, Hjelm sanoo.