FIFA rankingissa kuudenneksi yllättäen noussut Sveitsi kohtaa ennakkosuosikin roolissa yllätysvalmiin Ecuadorin.

Ecuador on mielenkiintoinen joukkue. Se voitti karsinnoissa kaikki paitsi Argentiinan kotikentällään, mutta vieraissa meni pelit päin persettä. Avausottelussa jännitetäänkin sitä, että onko Ecuador saanut rahdattua tarpeeksi faneja ja heidän mukanaan kotitaikaa mukaan Brasiliaan.

Sveitsi oli todella vakuuttava karsinnoissa ja se selvitti tiensä lohkovoittoon ilman tappioita. Karsinnoissa joukkueen puolustuspeli oli vakuuttavaa Islanti-ottelua lukuun ottamatta, joka päättyi 4-4. Muissa yhdeksässä pelissä Sveitsin verkkoon tehtiin yhteensä vain kaksi maalia. Josip Drmic (kuvassa) on hyvässä maalivireessä ja häneltä odotetaan osumia myös Brasilian helteessä.

Tulevassa lohko E:n avausottelussa nähdään, onko Sveitsin puolustus edelleen yhtä pitävä, kun panokset nousevat. Sveitsi on pitänyt 25:ssä viime A-maaottelussa 16 kertaa oman verkkonsa koskemattomana. Ecuadorilla on ollut hieman ongelmia löytää tehohyökkääjiä sentteriosastolle. Laituripuolella Ecuadorilla ei ole ongelmia, sillä siellä lepää joukkueen terävimmät aseet.

Sveitsi ja Ecuador kohtaavat klo 19.00.