Syyskuussa Jonatan Johansson hyppäsi Greenock Mortonin päävalmentajaksi. Hurjat 106 A-maaottelua urallaan Huuhkajissa pelannut ex-hyökkääjä otti ohjat Skotlannin toisen sarjatason joukkueessa ja vastaanotti samalla uransa ensimmäisen päävalmentajapestin.

Johansson oli Mortonissa tuttu mies, sillä hän aloitti valmentajauransa seuran reservijoukkueessa vuonna 2012. Välissä hän työskenteli Motherwellin kakkosjoukkueessa sekä Suomen A-maajoukkueen valmennusryhmässä kahteen otteeseen. Ennen tuoretta Morton-pestiä Johansson toimi Rangersissa apuvalmentajana.

Millainen sarja Skotlannin Mestaruussarja sitten oikein on? Sitä ei moni suomalainen tiedä. Johansson avasi liigan tasoa Valioliiga-viikon podcast-lähetyksessä. Maajoukkuelegendan mukaan kyseessä on kovatasoinen sarja, jossa pelaa mm. Dundee Unitedin ja Ross Countyn kaltaisia seuroja.

– Tämä on todella tasainen, todella kova ja vaikea sarja tänä vuonna. Mutta se on vaan hyvä, että varsinkin täällä Skotlannissa tämä on saanut paljon julkisuutta tänä vuonna, koska se on niin yllätyksellinen ja tasainen, Johansson kertoi.

Suurimmalle osalle ei liene yllätys, että Mestaruussarjassa riittää vauhtia. Johanssonin mukaan fysiikan pitääkin olla kunnossa, jos mielii pärjätä.

– Pitää olla juoksukuntoinen, täällä on paljon taistelua. Pitää olla tietynlainen pelaajatyyppi ja tietynlainen mentaliteetti, että pärjäät tässä sarjassa. Mutta joskus se menee niin nopeasti, että ehkä se taso laskee tietyissä peleissä.

Valioliiga-viikon pääset kuuntelemaan täältä.