Riihimäen Cocks on useamman vuoden ajan ollut miltei synonyymi suomalaiselle käsipallolle. Moninkertainen Suomen mestari, kaksi perättäistä Baltian liigan mestaruutta voittanut joukkue on edustanut suomalaista käsipalloa vahvasti myös Euroopan tasolla EHF Cupissa.

Kotimaan kentillä Cocks on käytännössä edennyt voitosta voittoon. Edellinen tappio on helmikuulta 2016 ja silloinkin sinänsä merkityksettömässä runkosarjan päätösvaiheen ottelussa. Siitä lähtien Cocks on pelannut kotimaassa 68 ottelua ilman tappiota. Aina lauantaihin saakka.

Jo miesten SM-liigan välierien avauksessa Cocksin tiukalle puristanut Grankulla IFK teki lauantaina kotonaan toisessa välierässä mahdottomasta mahdollisen. ”Grani” puristi loppuhetkillä jo voitossa kiinni olleen Cocksin rinnalle ja paineli jatkoajalla sensaatiomaiseen voittoon maalein 30-28.

Ilman loukkaantunutta avainpelaajaansa Nico Rönnbergiä pelannut Cocks ei pystynyt parhaimpaansa, mutta selittelyitä ei tarvittu.

– Pelissä näkyi se että GrIFK halusi voittaa enemmän kuin me. Lopputulokseen vaikutti tänään halu voittaa, eivätkä käsipallon taktiset seikat, Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas totesi kylmästi Käsipalloliiton verkkosivujen mukaan.