Markus Hännikäinen pääsi vaihteeksi pelaamaan Columbuksen paidassa NHL:ssä viime yönä, kun joukkue murskasi New Jersey Devilsin 6-1.

Suomalaista on pomputeltu kauden aikana NHL:n ja AHL:n välillä. Ennen eilistä ottelua Hännikäinen avautuikin tilanteestaan Ylen haastattelussa.

– Sellainen se meininki on viime aikoina ollut. Tässä on nyt mennyt kohta kuukausi niin, että minulle ei ole tullut pelin peliä. Onhan se helvetin vaikea tilanne, kun tulee näin vähän pelejä. Henkisesti ja fyysisesti tämä on todella rankkaa, Hännikäinen kommentoi Ylelle.

Hännikäinen on pelannut tällä kaudella 28 NHL-ottelua pistein 2+2. Mies kertoo tietävänsä, mistä kiikastaa. Hännikäinen antaa ymmärtää, että hyviä esityksiä ei ole palkittu paremmilla peliminuuteilla.

– Kyllä minä tiedän, mistä tämä kiikastaa, ei sitä tarvitse minulle edes sanoa. Mutta kyllä se vähän niinkin on, että viiden minuutin jääajoilla on aika vaikea kenenkään tehdä tulosta. Kyllä tässä vähän sellainen tunne on, että on lopulta ollut ihan sama, pelaanko hyvin vai huonosti, niin sama rooli on ollut aina tarjolla, Hännikäinen lataa.

Columbusta luotsaa vanhan koulukunnan valmentaja John Tortorella.

Tässä linkki Ylen juttuun.