Isot ovat perinteisesti isoja formula ykkösissä. Pienten tallien on hyvin vaikeaa pärjätä, sillä raha puhuu. Vaikka pienempi talli tekisi hyviä teknisiä ratkaisuja, se ei välttämättä riitä.

– Kauden alussa uskoin Alpinen menestyvän paremmin, varsinkin kun katsoo historiaan. He ovat osanneet aerodynamiikan todella hyvin tämän tyyppisillä säännöillä. Tiimi nousi kuitenkin vasta kaudella lopulla hyviin tuloksiin ja silloin se on jo myöhäistä. Auton pitää toimi heti ensimmäisestä kisasta lähtien, Mika Häkkinen sanoo Unibetin videohaastattelussa.

Häkkinen näkee tämän johtuvat perinteisestä syystä autourheilussa, eli rahasta.

– Kärkitiimeillä budjetit ovat sellaisia, että he voivat käyttää ison rahasumman heti ennen kauden alkua auton kehitystyöhön, ja se on kaikista tärkein asia. Sen jälkeen autoa hienosäädetään koko loppukauden ajan ja pidetään budjetti kurissa. Pienillä talleilla taas ei ole isoa summaa käytettävissä ennen kauden alkua, joten kehitystyö ei ole samalla tasolla isojen tallien kanssa.

Häkkinen toivoo asioiden muuttuvan ensi kauden aikana.

– Pienemmät tallit saavat sääntöjen mukaan käyttää enemmän tuulitunnelia auton kehittämiseen, ja tämä tekee ensi kaudesta todella mielenkiintoisen.

Katso koko haastattelu tästä.