Rallin MM-sarja jatkuu viikonloppuna Saksassa. Sivustomme asiantuntija Panu Markkanen löytää kauden ensimmäisestä asfalttikisasta tutut suosikit ja muistuttaa Volkswagen-tiimin pakkovoitosta.

Mitkä ovat Saksan MM-rallin ennakkoasetelmat?

– Tilanne on hyvin pitkälti sama kuin kaikissa ralleissa tällä hetkellä: Ykkössuosikkeja ovat Volkswagen-kuljettajat Sebastien Ogier ja Jari-Matti Latvala. Ogierilla on mahdollisuus jopa varmistaa kuljettajien maailmanmestaruus, mutta tällä kertaa tiimille on tärkeämpää se, että Volkswagen viimein voittaisi kotirallinsa. Kahden edellisen kauden aikana voitot ovat lipsuneet muille Ogierin ja Latvalan ulosajojen takia. Saksan MM-ralli on Volkswagenille kauden tärkein kisa, ja koska Ogier tulee varmasti voittamaan mestaruuden, keskittyy tiimi varmasti enemmän siihen, joku sen kuljettajista voittaa tänä viikonloppuna. Ogier ehtii varmistamaan tittelinsä myöhemmissäkin ralleissa.

Mitkä ovat Jari-Matti Latvalan mahdollisuudet voittoon?

– Ne ovat likipitäen samat kuin Ogierillakin. Latvalan kohdalla ei kannata enää vähätellä miehen asfaltilla ajamisen taitoa. Täytyy muistaa, että Latvala on johtanut Saksan MM-rallia kahden viime vuoden aikana. Latvala sai lisäksi taas lisää itseluottamusta Suomen MM-rallin voitosta, mikä on hänen kohdallaan tunnetusti korostetun tärkeää. Latvala oli myös torstaina shakedownin nopein.

Hyundai otti viime vuonna kaksoisvoiton. Mitkä ovat heidän kuljettajiensa mahdollisuudet?

– En pidä niitä kovinkaan suurina. Thierry Neuville voitti ja Dani Sordo tuli toiseksi viime vuonna sen ansiosta, että niin Ogier, Latvala kuin Kris Meekekin ajoivat ulos heidän edeltään. Sama kaksikkohan oli kärjessä jo vuonna 2013, kun Sordo voitti Citroënillä ja Neuville tuli Fordilla toiseksi. Silloinkin molemmat Volkswagenit olivat ulosajojen takia pois kärjestä, mutta arvostan silti Sordoa voittoa enemmän, sillä se tuli kovan ja tiukan Neuvillea vastaan käydyn sekuntitaistelun jälkeen.

Esapekka Lappi ja Teemu Suninen ovat mukana WRC2-luokassa. Mitä voimme odottaa heiltä?

– Suninen ajaa toisen asfalttirallinsa ja on ensimmäistä kertaa Ford Fiesta R5-auton puikoissa. Hänen on tärkeintä saada kokemusta mahdollisimman paljon niin tiestöstä kuin kalustostakin. Lappi taas on ERC-sarjasta saadun kokemuksensa turvin kova luu kestopäällysteelläkin. Voitto olisi totta kai erinomainen saavutus, mutta ei missään tapauksessa yllätys.