Yhdysvaltain jääkiekon World Cupin joukkue on vahvasti konkaripitoinen. Nyt nimetyistä 16 pelaajasta peräti 12 oli mukana myös Sotshin olympialaissa 2014.

USA oli suosikki Sotshissa, mutta se hävisi välierän Kanadalle ja pronssiottelun Suomelle. Joukkueen GM Dean Lombardi antaa kuitenkin samoille pelaajille selkeästi toisen mahdollisuuden.

Sotshin joukkueesta mukaan otettiin jo nyt Ryan Suter (Minnesota), John Carlson (Washington), Ryan McDonagh (New York Rangers), Patrick Kane (Chicago), Ryan Kesler (Anaheim), T.J. Oshie (Washington), Max Pacioretty (Montreal), Joe Pavelski (San Jose), Derek Stepan (New York Rangers), Blake Wheeler (Winnipeg) ja joukkueen kapteenina Sotshissa toiminut Minnesotan Zach Parise. Myös olympialaissa ykkösmaalivahtina pelannut LA Kingsin Jonathan Quick valittiin jo nyt.

– Tämä on mielestäni tärkeä asia, sillä emme saavuttaneet tavoitettamme Sotshissa ja tämä antaa meille uuden mahdollisuuden voittaa kultaa, sanoo Anaheimin 31-vuotias Ryan Kesler ESPN:lle.

– Pieni kaukalo sopii meille totta kai paremmin kuin Sotshin iso laatikko. Pelistä tulee kovavauhtista ja intensiivistä, juusri sellaista, mistä me pidämme. On kunnia ja etuoikeus olla mukana tässä joukkueessa. Tulee olevan aivan mahtavaa pukea taas maajoukkuepaita päälle, Kesler hehkutteli.