Bayern Münchenin ja Espanjan maajoukkueen keskikenttätaituri Xabi Alonso uskoo, että englantilaisessa jalkapallossa on tapahduttava muutos, jos maa haluaa palata maailman huipulle.

Alonso tuntee brittijalkapallon, sillä hän pelasi Liverpoolissa kaudet 2004-2009. Sunday Timesin haastattelussa Alonso kertoo, että Englannin olisi siirryttävä pikimmiten pallonhallintaan nojaavaan pelitapaan.

– Englannin on hyvä pitää kiinni hienosta historiastaan ja perinteistään. Mutta uskoisin, että heidän olisi myös sopeuduttava ja uudistuttava. Kaipaisin heiltä enemmän syöttöpeliä ja pallonhallintaa, Alonso kertoo.

– Kun Englanti syöttelee neljä, viisi kertaa keskialueella, yleisö vaatii heti palloa ylös. He ovat omaksuneet sellaisen pelitavan ja pelitempon. He ovat tottuneet siihen ja muutokset vaativat aina aikaa.

Alonso ottaa esimerkiksi Manchester Unitedin Michael Carrickin, jonka hän haluaisi nähdä suuremmassa maajoukkueroolissa.

– Näen jotenkin Carrickissa itseni, hän pystyisi pelaamaan Espanjan maajoukkueessa. Unitedille hän on ollut todella tärkeä pelaaja. Carrick ja Paul Scholes olivat aikoinaan huikea pari. Carrick oli aina oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja Scholes liikkui hienosti.

– Jostain syystä Carrick ei ole Englannin maajoukkueessa samanlaisessa roolissa. Näkisin juuri hänet oleellisena palasena, joka tekisi Englannin maajoukkueesta vielä paremman, mutta näin ei näytä tapahtuvan, heitti Alonso pientä piikkiä manageri Roy Hodgsonin suuntaan.