Jääkiekon World Cup-turnauksessa nähdään finaalipari, jota moni ei olisi odottanut ennen turnauksen alkamista: Kanada kohtaa Euroopan joukkueen.

Loppuottelupari on herättänyt närää kiekkokansassa ja toimittajapiireissä. Kamppailua pidetään yleisesti ottaen laimeana.

Nyt jääkiekkolegenda Wayne Gretzky on avannut suunsa tapaukseen liittyen. Hän antaa kunnioituksensa sekä Euroopalle että Kanadalle.

– Uskon, että ihmiset halusivat nähdä finaalissa USA:n tai Venäjän pelaavan Kanadaa vastaan. Tämä on kuitenkin jotain uutta, Gretzky sanoi Sportsnetille.

Sen jälkeen hän otti esiin yllättävän vertauksen.

– Tämä muistuttaa hieman vanhempana toimimista. Omat vanhempani olivat erilaisia (kasvattajia) kuin minä olen. Pitää vain mennä ajan ja virran mukana.

– Onko se syönyt innokkuutta, kun finaalissa ei nähdä USA:ta tai Venäjää? Ehkä, mutta kun kiekko tippuu jäähän, kaikki keskittyvät peliin. Odotan hienoja finaaleja, Gretzky sanoi.

Finaali pelataan paras kolmesta -systeemillä, mikä tarkoittaa, että pelejä on maksimissaan kolme. Ensimmäinen kamppailu on luvassa tiistaina.