Venäjä etenee 16 parhaan joukkoon jos se voittaa Algerian eikä Etelä-Korea murskaa samaan aikaan Belgiaa. Tasapelillä Algeria sijoittuu lohkon kakkoseksi, ellei Etelä-Korea järjestä yhtä kisojen suurimmista paukuista. Belgia johtaa D-lohkoa kuudella pisteellään. Algerialla pisteitä on kolme, Venäjällä ja Etelä-Korealla yksi.

Todella puolustavalla taktiikalla avausotteluunsa Belgiaa vastaan lähtenyt Algeria vaihtoi puolet avauskokoonpanostaan seuraavaan otteluun Etelä-Koreaa vastaan. 1-2-tappiota seurasi komea 4-2-voitto, jonka ansiosta joukkue on tiukimmin kiinni paikasta 16 parhaan joukossa.

Venäjä puolestaan jäi Korean kanssa 1-1-tasapeliin ja hävisi Belgialle lukemin 0-1. Nyt itänaapuriltamme kaivataan tehoja.

– Tilanne on selvä. Meillä on vain yksi mahdollisuus Algeriaa vastaan. Tasapeli ei meille riitä, Venäjän italialainen päävalmentaja Fabio Capello sanoi medialle jo muutama päivä sitten.

Capello kohtasi Algerian Englannin luotsina vuoden 2010 MM-kisoissa, mutta Venäjä ja Algeria ovat mitelleet voimiaan kentällä ainoastaan kerran. Ystävyysottelu vuonna 1964 silloisen Neuvostoliiton ja Algerian välillä päättyi tasan 2-2. Sama tulos jättäisi Venäjän tällä kertaa alkulohkoon.