Matilda Castrenin ja Kelly Tanin hyvin sujunut Dow Great Lakes Bay Invitational -parikilpailu ei saanut arvoistaan huipennusta, vaan he jäivät tiukassa kilpailussa toiseksi.

Voiton vei johdosta päätöskierrokselle lähtenyt Cheyenne Knightin ja Elizabeth Szokolin joukkue. He kukistivat Castrenin ja Tanin vaivaisella yhdellä lyönnillä.

Päätöskierros lähti Castrenilta ja Tanilta loistavasti liikkeelle, kun he tekivät neljä birdieä ensimmäiseen kuuteen reikään. He olivat siinä kohtaa tasoissa Knightin ja Szokolin kanssa.

Kierroksen keskivaiheilla Castrenin ja Tanin peli oli pienessä suvannossa, ja nihkeä bogi 10. reiälle jätti heidät koko loppukierroksen ajaksi takaa-ajajan rooliin. Lopulta Knight ja Szokol pelasivat neljä päivää tulokseen -23, Castren ja Tan -22.

Tappio maistui karvaalta Castrenin suussa. Voitto oli otettavissa, mutta se jäi vielä odottamaan itseään.

– Lähellä oli. Harmittaa kyllä tosi paljon, ettei voitettu tai päästy uusintaan. Viimeisellä reiälläkin oli lähellä, ettei putti uponnut, Castren manasi tiedotteessaan.

– Viime vuoden jälkeen oli sellainen fiilis, että tämä on meidän vuosi. Oltiin lähellä, mutta ei tällä kertaa.

Vaikka tappio tuoreeltaan harmitti, Castren yritti löytää kakkostilasta myös positiivisia asioita.

– Hyvä viikko ja paljon hyvää peliä. Tässä oli paljon positiivista, mitä ottaa mukaan. Aina on eri tilanne pelata paineen alla, ja siitä sai nyt pari viimeistä päivää taas kokemusta.

Kakkostila tuotti Castrenille ja Tanille kummallekin palkintorahaa 160 000 dollaria.

Poikkeuksellisesti lauantaina päättynyt kilpailu antaa pelaajille yhden ylimääräisen matkustuspäivän, kun he siirtyvät seuraaviksi viikoiksi Eurooppaan pelaamaan. Ensi viikolla on ohjelmassa Evian Championship, kauden neljäs major-turnaus.

Castren odottaa innolla tulevien viikkojen kisaputkea Euroopassa.

– Nyt pääsee Eurooppaan. Tosi kiva mennä Ranskaan, Skotlantiin ja Englantiin. Sen jälkeen tulen pariksi päiväksi Suomeen.

Tuleville viikoille Castrenilla oli selkeä suunnitelma, miten hän yrittää ne hoitaa, että paras pelivire säilyy koko Euroopan-matkan ajan.

– Koetetaan ottaa iisisti, että jaksaa vetää nämä kolme seuraavaa viikkoa. Kaksi majoria edessä, mutta koitetaan ottaa silti rennosti, Castren muistutti itseään.

Elisa Viihde Viaplay ja V golf esittävät naisten ammattilaiskiertueen kilpailuja suorina lähetyksinä.

Lähde: Matilda Castrenin tiedote