Huuhkajat eli Suomen miesten jalkapallomaajoukkue ylsi hurjaan saavutukseen perjantaina varmistaen paikkansa ensi kesän EM-kisoihin ensimmäistä kertaa suomalaisessa jalkapallohistoriassa. Suomi kaatoi Liechtensteinin 3-0 ja varmisti karsintojen J-lohkon kakkossijan.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa puhuttiin pääasiassa Suomen hurjan saavutuksen merkityksestä, mutta muustakin. Pietarilainen toimittaja kysyi Suomen päävalmentajalta Markku Kanervalta, voisiko vuoden 2016 jälkeen maajoukkueesta sivussa kokaiinikäryn takia sivussa ollut Roman Eremenko palata Huuhkajiin.

Kanerva vastasi asiaan tyynesti.

– Katsomme sitä asiaa myöhemmin. Haluan ensinnäkin kiittää näitä pelaajia, jotka ylsivät tähän saavutukseen. Meillä on myös pelaajia, jotka ovat lopettaneet maajoukkueessa vuonna 2018, ja silti onnistuimme pääsemään EM-kisoihin, mikä on historiallinen saavutus, Kanerva vastasi.

Kanerva ei kuitenkaan tyrmännyt 32-vuotiaan Eremenkon mahdollista paluuta.

– Jos puhutaan EM-kisoihin valmistautumisesta, minun on ehkä puhuttava hänen kanssaan, mitä mieltä hän on asiasta. Minun on tietenkin tärkeää saada jalkeille paras mahdollinen joukkue EM-kisoihin. Sitä varten on ajateltava, millaisia pelaajia tarvitsen vahvistamaan joukkuetta, Kanerva sanoi.

Lähde: Iltalehti.