Veikkausliigan loppusarjat käynnistyvät sunnuntaina ja AC Oulu yrittää ponnistaa Haastajasarjasta kohti eurokenttiä.

Pelillisesti AC Oulu olisi ansainnut paikan kuuden parhaan joukkueen kesken pelattavassa Mestaruussarjassa, mutta virhe pöytäkirjan täytössä pudotti sen lopulta Haastajasarjaan. AC Oulu voitti FC Interin 1-0, mutta joukkueen kokoonpanossa ei ollut riittävästi Suomessa jalkapallo-oppinsa saaneita SK-pelaajia, joten Interin protestin jälkeen ottelu tuomittiin FC Interille 3-0.

Tuloksen käännyttyä kääntyivät myös joukkueiden voimasuhteet. FC Inter lunasti paikan Mestaruussarjassa kahden pisteen erolla AC Ouluun. Väliin mahtuu vielä kuudenneksi runkosarjassa sijoittunut SJK, joka oli pisteen oululaisia edellä.

– Totta kai, onhan se ollut kova paikka, että se meni siinä. Se oli kauden tärkein ottelu ja kauden tärkeimmät pisteet menivät pahimmalle mahdolliselle vastustajalle. Totta kai se ärsyttää, että kentällä me hoidettiin se ja se kääntyi kabinetissa loppujen lopuksi. Siitä on jo päästy yli, se harmitti tosi paljon silloin, mutta nyt on katseet suunnattu, AC Oulun hyökkääjä Rasmus Karjalainen kertoo Veikkausliiga-podcastin haastattelussa.

Karjalainen myöntää, että AC Oululla oli vielä Inter-pelin jälkeen mahdollisuus lunastaa paikka myös pelikentällä.

– Me pelattiin tosi hyvä peli ja Honka tasoitti lisäajan viimeisellä minuutilla. Me menetettiin voitto siinä ja sitten me ei saatu Lahtea vastaan maaleja, vaikka omasta mielestä se oli täydellinen dominanssi meille. Varsinkin eka jakso. Siinä itselläkin oli paikkoja. Voidaan jossitella sillä kabinettipäätöksellä, mutta sen jälkeenkin pienellä lisähuolellisuudella se olisi ollut vielä meidän käsissä. Yhdestä pisteestä tuo vain jäi kiinni, Karjalainen harmittelee.

Veikkausliigan loppusarjat starttaavat sunnuntaina. AC Oulu avaa Haastajasarjan isännöimällä HIFK:ta.

Karjalaisen haastattelu on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastissa.