Veikkausliigaa on nyt pelattu viisi kierrosta ja verkot ovat heiluneet mukavasti. Veikkausliigan maalipörssin kärjessä on ahdasta, sillä peräti viisi pelaajaa on jo osunut neljästi tolppien väliin.

Kovin yllättävää ei ole, että neljässä maalissa ovat maalikuninkuuden urallaan jo aiemmin voittaneet Interin Benjamin Källman sekä KuPS:n Tim Väyrynen. Myös Hakan Lee Erwiniltä ja Oulun Michael Lopezilta osattiin odottaa maaleja joukkueittensa kärkimiesvahvistuksina. Sen sijaan viides mies, Ilveksessä HJK-lainana pelaava Kai Meriluoto, on ollut sensaatio. Meriluodon lahjat maalintekijänä tiedettiin, mutta debyyttikaudellaan Veikkausliigassa nuori mies on tehnyt yllättävän kovaa jälkeä.

– Pelini on lähtenyt hyvin käyntiin jo pre-seasonilta lähtien. Olen pelannut mielestäni hyvin ja tehnyt muutaman maalinkin. Liigassa vauhti on hyvä, juuri oikeanlainen steppi minulle urani kannalta, Meriluoto sanoi omistajaseuransa HJK:n verkkosivuilla.

– Olen sopeutunut todella hyvin Tampereelle. Tunsin jo entuudestaan muutaman pelaajan, ja koko joukkue otti minut hyvin vastaan. Tunsin jo muutaman päivän jälkeen olevani osa joukkuetta.

Kolmessa maalissa on kaksi pelaajaa. Hongan Jerry Voutilainen on viiden kierroksen jälkeen vain yhden maalin päässä omasta kausiennätyksestään – viime kaudella hän teki neljä maalia. Ilveksen Tuomas Ollila teki debyyttikaudellaan 2021 neljä maalia, joten myös hänen tarvitsee tehdä enää yksi maali sivutakseen omaa ennätystään. Ehkä neljäs maali syntyy puskulla, sillä tämän kauden kolme maalia ovat tulleet hieman eri tavalla: yksi pelitilanteesta jalalla, yksi rangaistuspotkusta ja yksi suorasta vaparista.

Veikkausliiga jatkuu ensi tiistaina yhdellä ottelulla, kun Inter isännöi HJK:ta Turussa. Loput joukkueet ovat tositoimissa tulevana viikonloppuna.