Huippujännittävät pudotuspelit ja NHL:n kaikkien aikojen suomalaiskausi huipentuu maanantain ja tiistain välisenä yönä alkaviin Stanley Cupin -finaaleihin. Paikan päältä finaalit selostavat ja suomalaiskatsojille tarinat raportoivat sinivalkoinen NHL-ääni Antti Mäkinen ja Stanley Cup -voittaja, Viasatin NHL-asiantuntija Ville Nieminen. Finaaleja voi seurata suorana Viaplayssa ja Viasat Jääkiekko -kanavalla.

Ensi viikon alussa käynnistyvissä Stanley Cup -finaaleissa vastakkain asettuvat Boston Bruins ja St. Louis Blues. St. Louis Bluesille finaalipaikka irtosi ensimmäistä kertaa 49 vuoteen, eikä kumpikaan finaalijoukkueista ollut kauden alussa varsinaisia voittajasuosikkeja. Kauteen onkin sisältynyt melkoisesti yllätyksiä ja arvaamattomia juonenkäänteitä, varsinkin pudotuspelivaiheessa. Jännitysnäytelmän huipennus nähdään ensi viikon maanantaista lähtien kun finaalit käynnistyvät Bostonissa. Suomalaisittain mestaruushaaveet lepäävät Bostonin maalivahdin Tuukka Raskin harteilla.

Viasat ja Viaplay näyttävät tuttuun tapaan pelit suorana paikan päältä. Pelit selostaa Suomen virallinen NHL-ääni Antti Mäkinen, joka saa asiantuntijaparikseen Stanley Cup -voittajan ja verbaalivirtuoosin Ville Niemisen. Nieminen on pelannut NHL-finaaleissa kahdesti, josta voitto tuli 2001 Coloradon riveissä. Nyt Nieminen lähtee finaaleihin ensikertaa uudessa roolissa.

– Vuosisadan pudotuspelit! Jääkiekon kehitys NHL:ssä on viime vuosina ollut huimaa ja on etuoikeus päästä todistamaan finaaleja paikan päälle. Itse olen pelaajana pelannut kahdessa finaalisarjassa. On mielenkiintoista kokea, millaisia tunteita finaalit herättävät. Maailman parhaan sarjan ratkaisevat pelit, voiko parempaa olla? summaa Nieminen tulevia otteluita.

– NHL:n finaalit ovat olleet unelmana jo nuoresta pitäen ja nyt vuorossa ovat kuudennet finaalit paikan päällä itselleni. Olen todella innoissani siitä, että saan kaverikseni Ville Niemisen kommentoimaan finaalipelejä. Pelien lisäksi luvassa on FB-live lähetyksiä aamuharjoituksista parhaaseen katseluaikaan sekä paljon muuta some-sisältöä. Varmasti unohtumattomia hetkiä, niin meille tekijöille kuin katsojillekin! lupaa puolestaan Antti Mäkinen.

Katso alta Antti Mäkisen ja Ville Niemisen matkaennakko: