Veikkausliigassa hienoa uraa tehnyt Matej Hradecky on tällä kaudella Stanley Cupin mestaruuden voittaneen Artturi Lehkosen lapsuudenystävä. Hän on seurannut tarkkaan kaverinsa etenemistä jääkiekon huipulle.

Hradecky kertoo Suplan Veikkausliiga-podcastissa, että pojat kasvoivat samalla seudulla Turussa ja sitä kautta syntyi yhteys. Lehkonen pelasi nuoruudessaan jääkiekon lisäksi myös jalkapalloa.

– Ollaan pelattu ”Arsi”n samassa joukkueessa. Kun Turun Nappulaliiga keräsi joka alueelta joukkueen, niin me oltiin lännen puolelta ja pelattiin Arsin kanssa samassa jengissä, Hradecky avaa.

– Arsi oli myös Runosmäen paikallisvastustaja Kärsämäen pahaenteinen puolustaja. Oli tosi vaarallinen kulmissa, helvetin hyvä pääpelaaja. Onneksi hän päätti valita noin päin noi lajit. Hänellä on kulkenut hyvin ja voitti nyt Stanley Cupin. Oli helvetin hienoa katsoa. Sain myös kutsun juhliin, mutta oltiin silloin Norjassa Lilleströmin vieraana. Ei oikein päässyt paikalle, Hradecky jatkaa.

Hradecky on seurannut tarkkaan ystävänsä edesottamuksia.

– Ollut kiva seurata sen uraa. Vähän vaikeuksien kautta. Ensin se oli Frölundassa ja sitten se meni sieltä Montrealiin. Montrealissa oli hyvät pari vuotta ja sitten Coloradoon treidi.

Veikkausliigan podcast on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplasta.