Veikkausliigassa pelataan sunnuntaina täysi ottelukierros sekä Mestaruus- että Haastajasarjassa. Panokset kovenevat ratkaisujen lähestyessä.

Mestaruussarjassa kärkipään kamppailussa KuPS – FC Honka on paljon pelissä ja ottelu vaikuttaa tuloksesta riippumatta niin mestaruus- kuin mitalitaisteluunkin. Kärkijoukkue HJK pelaa oman ottelunsa FC Interiä vastaan vasta Kuopion ottelun jo päätyttyä, joten tilanteet elävät iltaan saakka.

Mestaruuden ja mitaleiden lisäksi kamppailu käy vielä tiukkana paikasta suoraan Eurolopputurnauksen finaalissa, joten panoksia riittää kaikilla joukkueilla.

Haastajasarjassa puolestaan HIFK ja FC Lahti pyrkivät tarttumaan viimeisiin oljenkorsiinsa välttääkseen suoran putoamisen ja Veikkausliigan karsintaan joutumisen. Voitotkaan eivät kuitenkaan välttämättä kaksikolle enää riitä. AC Oulu on tiukasti kiinni Haastajasarjan ykkössijassa, sen sijaan toisesta sijasta ja viimeisestä paikasta Eurolopputurnaukseen käydään vielä kovaa kisaa vain pisteen erottaessa kolmikkoa VPS, Ilves ja IFK Mariehamn.

– Täytyy pitää huoli, että tästä ei tule ulospuhallusta, kun sarjapaikka on hoidettu. Tässä on kuitenkin mahdollisuudet jatkaa pelejä normikauden jälkeen. Nyt keskitytään siihen. Meillä ei ole mitään hävittävää, pelkästään voitettavaa. Siinä mielessä tosi kiva tilanne tällä hetkellä, Veikkausliigan kuukauden pelaajaksi elokuussa valittu VPS-hyökkääjä Kalle Multanen muistuttaa panoksista Veikkausliigan tuoreessa podcastissa.

Veikkausliiga sunnuntaina 2.10.:

Mestaruussarja:
16.00 FC Haka – SJK, Tehtaan Kenttä
16.00 KuPS – FC Honka, Väre Areena
18.30 HJK – FC Inter, Bolt Arena

Haastajasarja:
15.00 Ilves – IFK Mariehamn, Ratinan Stadion
16.00 AC Oulu – FC Lahti, Raatin Stadion
16.00 VPS – HIFK, Lemonsoft Stadion

Lähde: Veikkausliiga tiedote