Veikkausliigan neljäs kierros käynnistyy perjantaina kahdella ottelulla. Perjantaina huomio kiinnittyy erityisesti Valkeakoskelle.

Valkeakoskella kohtaavat FC Haka ja HIFK. Ottelu on monin tavoin mielenkiintoinen, sillä ottelu on ensimmäinen entiselle Huuhkaja-luotsi Mixu Paatelaiselle HIFK:n peräsimestä. Haka on Paatelaisen kasvattajaseura ja valmentaja varttui aikuiseksi juuri Valkeakoskella.

Paatelainen myöntää ottelun olevan hänelle erityinen.

– On se, koska Haka ja Valkeakoski ovat esittäneet elämässäni suurta roolia. Muutimme Valkeakoskelle Helsingistä, kun olin 5-6-vuotias ja olin siellä koko kouluikäni. Aloitin jalkapallon ensin Valkeakosken Nappulaliigassa, sieltä Hakan junnuihin ja Pallo-Seppojen kautta Hakan edustusjoukkueeseen pelaamaan. Haka on minulle merkittävä seura. On jännä juttu, että ensimmäinen peli HIFK:n peräsimessä on juuri Hakaa vastaan, Paatelainen toteaa Hakan sivuilla.

Vaikka Paatelainen on viettänyt viimeiset 35 vuotta elämästään pääasiassa ulkomailla, niin Valkeakoski on säilynyt lähellä hänen sydäntään.

– Olen vieraillut Valkeakoskella säännöllisesti aina kun olen pystynyt. Tietenkin silloin, kun olin Hongkongissa 2,5 vuotta, niin tosi paljon vähemmän. Uudetvuodet olen viettänyt mökillä ja viimeksi olin Valkeakoskella kolme viikkoa sitten. Vanhemmat asuvat siellä ja paljon kavereita sekä lapsuudenystäviä asuu siellä vielä. Se on minulle merkittävä paikka, Paatelainen toteaa.

Myös FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio odottaa ottelua mielenkiinnolla. Tainio on sekä pelannut Paatelaisen joukkuekaverina Huuhkajissa että ollut Huuhkajissa hänen valmennettavanaan. Tainiolle ottelu on myös erilainen, sillä HIFK:n riveissä pelaa hänen poikansa Maximus.

– Mielenkiintoinen lähtötilanne tosiaan. Toivotan Mixun tervetulleeksi Tehtikselle ja Veikkausliigaan. Hän on tietenkin tuttu peliuralta ja oli minulla myös valmentajana. Aika harvinaista, että sama kaveri on ollut molemmissa rooleissa. Myös se on ihan mielenkiintoista, että ensimmäistä kertaa uralla oma poika on vastassa, Tainio miettii Hakan sivuilla.

Tainio suitsuttaa entistä joukkuekaveriaan ja päävalmentajaansa.

– Mixu on yksi parhaista tyypeistä mitä olen tavannut jalkapallon parissa. Kun menin nuorena poikana 18-vuotiaana mukaan A-maajoukkueeseen, niin Mixu oli yksi niistä, joka teki oloni tervetulleeksi. Olen aina sanonut, että entisiltä valmentajilta oppii jotain, niin myös Mixulta olen oppinut. Huikea persoona ja loistavaa, että hän tuli Veikkausliigaan.

Veikkausliigan 4. kierros:
Pe 22.4. 18.00 FC Haka-HIFK
Pe 22.4. 18.00 FC Lahti-KuPS
La 23.4. 15.00 HJK-FC Inter
La 23.4. 17.00 Ilves-VPS
Su 24.4. 18.30 IFK Mariehamn-AC Oulu
Ma 25.4. 18.00 FC Honka-SJK

Lähde: FC Hakan verkkosivut