Veikkausliigan mestaruustaistelu on tällä kaudella äärimmäisen mielenkiintoinen, kun HJK ja KuPS ovat saaneet seurakseen FC Hongan.

Kolmikko on tasapisteissä, kun runkosarjaa on pelaamatta kolme kierrosta ja sen jälkeen edessä on vielä Mestaruussarja. HJK voitti viime kaudella mestaruuden viimeisessä pelissä, mutta tänä vuonna valta saattaa vaihtua.

Mestaruudella olisi valtava merkitys seuraavan kesän europelejä ajatellen, sillä selvitettyään ensimmäisen karsintakierroksen Mestarien liigan karsinnoissa, on mestarilla varaa pariinkin tappioon, mutta siitä huolimatta paikka lohkovaiheessa saattaa aueta. Mikäli KuPS tai Honka nappaisivat mestaruuden, saattaisi se tasoittaa puntteja myös resurssien suhteen Veikkausliigassa.

– Omalla tavallaan se olisi tosi värikästä, jos jollain tavalla KuPS tai Honka onnistuisi tänä vuonna viemään sen mestaruuden ja pääsisi tulevalla kaudella lohkovaiheeseen ja saisi taloudellista tasapainoa paremmaksi. Tästä tulisi tosi mielenkiintoista. Uskon, että KuPS ja Honka näkevät omalta osaltaan sen mahdollisuuden. Molemmat joukkueet ovat investoineet joukkueeseen. KuPS on rakennettu vähän eri kaavalla kuin Honka, mutta molemmat näkevät tässä ison mahdollisuuden. Se tekee tästä loppu Veikkausliigakaudesta todella mielenkiintoisen, jalkapallovalmentaja ja asiantuntija Marko Rajamäki pohtii Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

– Pitää huomioida, että Honka pelaa pienemmällä rosterilla, kun heillä ei ole ollut europelejä kuluttamassa lainkaan energiaa. Hongan pelaaminen on hyvin tällä hetkellä kohdallaan, mutta siinä ovat KuPS ja HJK samoissa pisteissä. Tullaan näkemään todella mielenkiintoinen syksyn Veikkausliigassa, Rajamäki arvioi.

Kolmikko on karannut omille teilleen ja ne ovat keränneet 40 pistettä 19 ottelusta. Eroa seuraaviin on jo 12 pistettä.

– Se on kovaa suorittamista. Viime vuonna nostettiin hattua Valakarin KuPS:lle että HJK:n Koskelalle että he pystyivät suorittamaan kahden pisteen keskiarvolla. Nähtiin hieno huipentuma viimeisellä kierroksella Kuopiossa. HJK oli sen verran parempi, että 1-1 -tasapeli riitti mestaruuteen. Nyt täytyy muistaa, että Honka on hypännyt tuohon ja suorittaa myös samoilla tehoilla. Tällä hetkellä mennään, että 19 peliä ja kaikilla 40 pistettä, niin mennään yli kahden pisteen keskiarvolla. Silloin täytyy pelata tasaisesti hyvin koko ajan. Siinä ei ole oikeastaan varaa tappioihin.

Honka johtaa sarjaa, sillä sen maaliero 41-15 on kahdeksan parempi kuin KuPS:lla ja 13 parempi kuin HJK. Runkosarjan voitolla on iso merkitys, sillä voittaja saa viimeisen ottelun kotikentälleen toiseksi sijoittunutta joukkuetta vastaan. Nykyasetelmissa siis Honka kohtaisi KuPS:n kotonaan päätöskierroksella.

– Kaikki tietävät, että Turussa Inter-KuPS -ottelu, jossa KuPS voitti mestaruuden ja oli kattila täynnä. Viime vuonna muistetaan KuPS-HJK -peli, siellä oli Kuopiossa kattila täynnä. Ne ovat isoja hienoja tapahtumia, se on niin kuin syksyn finaali. Me ei tiedetä, tuleeko jo sellaiseksi loppujen lopuksi päätymään. Mutta todennäköisyys siihen, että se on iso peli ja pelataan jopa mestaruudesta, on aika iso.

Rajamäen Veikkausliigakierroksen ennakoinnin voi kuunnella kokonaisuudessaan Veikkausliiga-podcastista. Mukana myös Petteri Forsellin haastattelu.