Olli Huttunen palaa Hakaan.

FC Haka Oy:n hallitus on nimittänyt Huttusen FC Haka Oy:n toimitusjohtajaksi. Pesti alkaa syyskuun alusta. Sopimus on voimassa toistaiseksi. Huttunen toimii aluksi tehtävässä osa-aikaisesti.

– Tehtäväkenttä on laaja. Ensisijaisesti tällä kovalla satsauksella seuran tulevaisuuteen haetaan vahvuutta ja järjestelmällisyyttä asiakkuuksien hoitamiseen, myyntiin ja urheilupuolen johtamiseen, FC Hakan puheenjohtaja Marko Laaksonen kertoo.

Huttunen, 55, pelasi aikoinaan Hakassa 432 pääsarjaottelua. Vuosina 1996-2009 hän toimi Hakassa valmentajatehtävissä, joista vuodesta 2002 lähtien päävalmentajana. Vuosina 2010 ja 2011 Huttunen toimi Hakassa ensin urheilutoimenjohtajana ja myöhemmin myös toimitusjohtajana.

– Hienoa, että saamme seuraan lisää ammattitaitoa ja kokemusta ja vieläpä vahvalla Haka-sydämellä varustettuna. Valinta noudattelee erinomaisesti seuran strategiaa. Aikataulullisestikin olemme oikeassa kohdassa liikkeellä, kun seuraavan vuoden ja kauden suunnittelu alkaa toden teolla, Laaksonen iloitsee.

Huttunen sai viime kaudella potkut Vaasan Palloseurasta. Hänet erotettiin päävalmentajan paikalta kesäkuussa, kun joukkue oli sarjataulukon viimeisenä. VPS sai kuitenkin pidettyä sarjapaikkansa kakkoskoutsin roolista pääkäskijäksi nousseen Petri Vuorisen johdolla. Huttunen oli valmentanut VPS:aa kaudesta 2012 lähtien.