© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigaseura menettää parhaan maalintekijänsä ulkomaille

Seinäjoen Jalkapallokerho lainaa ykköshyökkääjänsä Roope Riskin Saksan kolmannella sarjatasolla pelaavaan SC Paderborn 07:aan, seinäjokelaisseura tiedottaa.

Veikkausliigan maalikuninkuuden viime kaudella 17 osumalla voittaneen Riskin, 25, lainasopimus ulottuu kauden loppuun eli kesäkuuhun. Sen jälkeen Paderbornilla on turkulaiskärkeen osto-optio.

SJK:n päävalmentajan Simo Valakarin mukaan Riskin siirto oli odotettu. Liigan maalikuningas kiinnostaa luonnollisesti ulkomaalaisseuroja.

Jos Paderborn ei käytä osto-optiotaan Riskiin, tämä palaa Seinäjoelle. Riskillä on SJK:n kanssa sopimus kaudesta 2017 ja optio seuraavasta.

– Iso kiitos koko SJK:n organisaatiolle tästä mahdollisuudesta. Mulla on jo nyt takana ikimuistoiset puolitoista vuotta Seinäjoella. Erityisesti kentällä, mutta myös sen ulkopuolella. Ja kiitos, että olette ymmärtäneet minua ja olen saanut olla oma itseni koko tämän ajan, Riski kiitteli SJK:n sivuilla.

– Olen todella kiitollinen muhun kohdistetusta luottamuksesta, sekä siitä että SJK antoi mulle mahdollisuuden toteuttaa mun unelmia, hän jatkoi.

Norjalaisesta Haugesundista SJK:hon viime talvena siirtynyt Riski pelasi ”Kerhossa” 46 Veikkausliigan ottelua ja teki niissä 25 maalia. Hän oli juhlimassa seurassa Suomen mestaruutta 2015 ja pronssia 2016.