Veikkausliigakauden kaksi suurinta yllättäjää VPS ja FC Haka iskevät yhteen kauden päättävässä Eurolopputurnauksen finaalissa.

Sarjanousija VPS:n kausi on ollut erinomainen. Ennen kauden alkua joukkuetta povattiin useimmissa ennakoissa suoraksi putoajaksi, mutta vaasalaiset sijoittuivat runkosarjassa kahdeksanneksi. Eurolopputurnauksessa se on raivannut tieltään niin FC Interin kuin AC Oulunkin ja seuraavaksi finaalissa vastaan asettuu FC Haka.

– Tässä mennään matsi kerrallaan ja koetetaan voittaa peli, kun tulee. Toistaiseksi olemme mukana. Nyt on vähän erilainen, kun on kaksiosainen, ei mennä kerrasta poikki. Totta kai huikea syksy on ollut ja jätkät ovat venyneet matsista toiseen. Ei muuta kuin nautiskellaan, VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela mietiskelee tuoreimmassa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Keskiviikon ensimmäinen finaali on VPS:lle kolmas ottelu viikkoon ja Nuorela on luottanut vahvasti miehistöönsä. Hän uskoo, että joukkueelta löytyy vielä puristusta viimeisiin koitoksiin.

– Olihan se melkoinen ruljanssi. Kolme vieraspeliä, käytiin Maarianhaminassa, Turussa ja Oulussa. Vaikeimman kautta tässä tullaan, mutta kasipaikalta joutuu tulemaan vaikeimman kautta. Ei siinä sen ihmeellisempää ole. Paljon olemme pelanneet samoilla pelaajilla, mutta samalla kääntäisin sen toisinpäin. Tämä hyvä loppusyksyn vire johtuu paljon myös siitä, että olemme pystyneet pelaamaan aika paljon samoilla pelaajilla. Kokoonpano ei ole turhaan elänyt. Siinä mielessä ollut hyvä tilanne, Nuorela muistuttaa.

Nuorelan haastattelu kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastissa. Jaksossa vierailee myös FC Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen.

Veikkausliigan Eurolopputurnauksen ensimmäinen finaali pelataan keskiviikkona Vaasassa kello 18.00 alkaen. Toinen finaali on edessä sunnuntaina Valkeakoskella kello 15.00 alkaen.