Veikkausliigakausi 2022 päättyy sunnuntaina Eurolopputurnauksen toiseen ja ratkaisevaan finaaliotteluun FC Hakan ja VPS:n välillä.

Haka tarrasi tiukasti kiinni Eurolopputurnauksen voittoon ja paikkaan ensi kauden UEFA:n Konferenssiliigan karsinnoissa hakemalla ensimmäisessä finaaliottelussa 3-0-voiton Vaasasta. Pelaamatta on kuitenkin vielä – vähintään – 90 minuuttia, joten ratkaisu nähdään vasta sunnuntaina iltapäivällä Tehtaan Kentällä.

Vierasmaalisääntö ei ole voimassa. Mikäli yhteismaalit ovat toisen finaaliottelun varsinaisen peliajan jälkeen tasan, pelataan 2 x 15 minuutin jatko-ottelu. Mikäli yhteismaalit ovat jatko-ottelunkin jälkeen tasan, ratkaistaan voittaja rangaistuspotkukilpailulla.

Eurolopputurnauksessa ratkotaan viimeisen eurocup-paikan saaja, mutta Eurolopputurnauksen tulokset eivät vaikuta sijoituksiin Veikkausliigassa, jotka määräytyvät Mestaruus- ja Haastajasarjan päätöstilanteen mukaisesti.