Veikkausliigassa viimeisenä oleva KTP vaihtaa jo toistamiseen valmentajaa tämän kauden aikana. Gabriel Garcia Xatart on saanut potkut ja hänen tilalleen on nimetty Teemu Kankkunen.

Xatart otti kotkalaisjoukkueen ohjat käsiinsä heinäkuun lopussa, kun Argo Arbeiter jätti paikkansa. Xatart ei saanut joukkueen kurssia käännettyä, sillä KTP ei voittanut espanjalaisen alaisuudessa ainuttakaan ottelua. Yhteensä KTP on tällä kaudella kerännyt kahdeksan pistettä.

Xatartin lisäksi apuvalmentaja Alexis Sanchez Lopez ja maalivahtivalmentaja Jordi Aluja saivat lähteä.

KTP:n uudeksi päävalmentajaksi on nimetty Kankkunen, joka toimi aiemmin pitkään HIFK:ssa. Hän saa avukseen Jari-Pekka Gummeruksen sekä maalivahtivalmentaja Jussi Riikosen.

– Haluamme kiittää Gabria, Alexisia ja Jordia heidän tekemästään työstä. He tekivät varmasti kaikkensa muuttaakseen joukkueen kurssin positiiviseksi. Tällä kertaa se ei riittänyt ja siksi haluamme kääntää kaikki kivet säilymisen puolesta. Jos putoamme, tapahtuu se saappaat jalassa, KTP:n puheenjohtaja Jukka Mustonen kertoo seuran sivuilla.

– Tämä kausi on ollut KTP:lle varsin raskas. Peli-ilmettä ja omaa tekemistä pitää lähteä korjaamaan ja sitä kautta kääntämään kurssia. Matkaa on, mutta urheilussa ja jalkapallossa mikään ei ole mahdotonta. Tiukat kahdeksan ottelua on vielä oljenkortta jäljellä, Kankkunen sanoo.