Jan Walden valittiin Suomen suurimman jalkapallopiirin, eli Uudenmaan, puheenjohtajaksi viikko sitten. Veikkausliigan entinen pomo on kuitenkin nyt luopunut paikasta – muttei vähin äänin.

Veikkausliigan toimitusjohtajana vuodet 1999–2010 toiminut Jan Walden on avautunut viime viikon tapahtumista Facebookissa.

– Minut valittiin 15.11 jalkapallon Uudenmaan piirin hallituksen puheenjohtajaksi. Sain suuren määrän onnitteluja ja kannustusta, kiitos siitä. Tänään alle viikkoa myöhemmin ilmoitan, etten ole käytettävissä tehtävään, Walden aloittaa.

Walden kertoo ajautuneensa täysin umpikujaan Uudenmaan piirin hallituksen kanssa.

– Minut valittiin puheenjohtajan tehtävään yksimielisesti Uudenmaan jalkapalloseurojen toimesta. Luottamus oli siis 100%. Toin selkeästi esiin sen, että piirin puheenjohtajan tulee ehdottomasti olla piirin ehdokas myös Palloliiton hallitukseen, kuka hyvänsä puheenjohtaja onkaan. Suuri ja tärkeä suomalaisen jalkapallonmuutosprosessi vaatii mielestäni tätä.

– Uudenmaan piirin hallitus päätti, että sen ehdokas liiton hallitukseen en ole minä.

– Käyttäytymiseen on olemassa hyvin yksinkertainen syy. Jostain syystä Uudenmaan piirin hallitukseen on pesiytynyt henkilöitä, joiden päätehtävänä ei ole jalkapallon kokonaisvaltainen kehittäminen, vaan oma asema ja sen turvaaminen. Tämä porukka tuntee järjestön vaalimekanismit (mielestäni totaalisen vanhanaikaiset) ja poliittisen pelin täysin ja käyttää sitä häikäilemättömästi hyväkseen samalla nauttien tästä operaatiosta, jota ”tyhmät ei osaa”. Piirin hallitukseen heitä on valitsemassa sivussa pysytteleviltä seuroilta haalittujen valtakirjojen tuella omat naapurit, vaimot, jälkikasvu ja tutut, Walden sättii.