Veikkausliigaan täksi kaudeksi noussut VPS varmisti sarjapaikkansa edellisottelussa. VPS on tällä kaudella kerännyt enemmän pisteitä vieraskentällä kuin kotonaan.

VPS on esittänyt hyviä otteita tällä kaudella ja sen hyökkäysvoittoinen jalkapallo on saanut yleisön viihtymään otteluissa. Sen kotiyleisö on kuitenkin joutunut lähinnä kärvistelemään, sillä vaasalaiset ovat keränneet kotikentällään tähän mennessä ainoastaan kuusi pistettä.

– Se on vähän kummallinen tilasto kuinka paljon vierasotteluissa on otettu pisteitä verrattuna kotipeleihin. Totta kai siinä on sattumalla aika paljon osuutta asiaan. Jos tiedettäisiin syy, niin varmaan olisimme korjanneet sen, VPS:n maalitykki Kalle Multanen miettii Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

VPS on tämän kauden aikana voittanut vain yhden kotiottelun.

– Se on hämmentävä tilasto, Multanen myöntää Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Vaikka VPS on jo varmistanut sarjapaikkansa ja taistelee paikasta Eurolopputurnauksessa, niin tulos voisi olla vieläkin parempi. VPS on nimittäin hävinnyt tällä kaudella seitsemän ottelua yhdellä maalilla.

– Olemme pelanneet sarjan häntäpäässä. Silloin häviää enemmän kuin voittaa. Emme ole olleet vielä niin hyviä, että pystyttäisiin kääntämään niitä marginaaleja enemmän meidän eduksi.

Vaikka VPS on tällä hetkellä kymmenentenä, niin se on tehnyt FC Hongan ja FC Interin jälkeen eniten maaleja Veikkausliigassa, kun se on pöllyttänyt vastustajan verkkoja yhteensä 39 kertaa.

– Olemme hyökänneet hyvin. Sitten tuli kolme, neljä peliä, missä olemme mättäneet huolella maaleja. Sitten on tullut jotain, vastustaja joutunut alivoimalle tai jotain tällaista. Sitten pelit ovat vain revennyt ja olemme jatkaneet hyökkäämistä. Totta kai meillä koko joukkue on ollut hyvä siinä, että luomme paikkoja. Pystymme hyökkäämään paljon, silloin niitä maaleja tulee, Multanen muistuttaa.

Multasen haastattelu kuunneltavissa kokonaisuudessaan Veikkausliiga-podcastista.