Viasat jalkapallo ja Viaplay näyttävät viikonlopun aikana Valioliigan retro-otteluja. Pääteemana ovat suomalaispelaajat Valioliigassa 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen aikana. Tuohon aikaan suomalaispelaajia olikin varsin runsaasti Englannissa.

Yksi menestyneimmistä, ellei menestynein, oli Liverpoolin Sami Hyypiä. Hyypiä siirtyi Liverpooliin hollantilaisesta Willem II:n riveistä kaudelle 1999-2000. Harva osasi povata, että voikkaalainen nousee Liverpoolin legendojen joukkoon ja vielä harvempi, että jo avauskaudella hän saa käteensä Liverpoolin kapteeninnauhan. Tämä tapahtui marraskuun 27. ottelussa West Hamia vastaan.

Jamie Redknappin loukkaantumisen vakavuus selvisi vasta aivan ottelun alla. (Gerrard) Houllier ilmoitti, että minä otan nauhan. Tilanne tuli niin viime hetkellä, että en ehtinyt edes hermostua. Valinta oli suuri yllätys, mutta positiivinen sellainen, Sami Hyypiä muistelee tapahtumaa kirjassa ”Voikkaalta Valioliigaan”.

– Tilanne ei ollut minulle uusi, sillä olin ollut Willem II:n kapteenina jo viime kaudella joulusta kauden loppuun. Pitää vain yrittää antaa mahdollisimman hyvä esimerkki muille joukkueen pelaajille.

Hyypiä ei uskonut kapteeniuden kestävän kovin pitkään. Joukkueen varsinainen kapteeni Redknapp ja ”The God” -lempinimellä tunnettu Robbie Fowler olivat joukkueen varsinaiset kapteenit. Sami Hyypiä oletti, että nauha menee Fowlerille varsin nopeasti – Redknappin vamman oletettiin olevan pitkäaikaisempi.

– Nauha menee ilman muuta Robbielle jo ensi viikonloppuna, Hyypiä ennakoi marraskuussa 1999.

Toisin kävi. Nauha pysyi tiiviisti Hyypiän käsivarressa. Viasat jalkapallo ja Viaplay näyttävät viikonloppuna ottelun, jossa Sami Hyypiä johtaa ensimmäistä kertaa Liverpoolin joukkueen kapteenina Anfieldille. Vastassa oli Sheffield Wednesday – tuore Valioliigan kuukauden pelaaja, Sami Hyypiä, kiitti kunniasta tekemällä ottelun avausmaalin.

Viasat jalkapallon ja Viaplayn toisessa viikonlopun Liverpool -ottelu pelattiin kaksi vuotta myöhemmin. Liverpoolin ja Middlesbroughin ottelussa joulukuulta 2001 Hyypiä johdatteli jälleen kapteenina joukkueensa voittoon. Tässä pelissä suurimpana suomalaistähtenä tuikki kuitenkin Jari Litmanen.