USA ja Portugali taistelevat tänään G-lohkon jatkopaikasta. Voitolla USA varmistaisi oman jatkpaikkansa ja Portugalin turnaus päättyisi alkulohkoon. Portugalin voittaessa kaikki olisi vielä auki. Panokset illan otteluun ovat erittäin kovat ja mielenkiintoiset.

USA voitti avausottelussaan Ghanan lukemin 2-1. Jürgen Klinsmannin luotsaama USA pelasi hyvin ja loi monia vaarallisia tilanteita Ghanaa vastaan. Huolia Yhdysvaltojen joukkueessa aiheuttaa kuitenkin muutamat loukkaantumiset. USA:n jalkapalloliitto tiedotti viime torstaina, että Jozy Altidore ei ole pelikunnossa Portugalia vastaan. Toppari Matt Beslerin tilanne on epävarma. Hänkin loukkasi takareitensä ensimmäisessä ottelussa. Myös joukkueen kapteeni Clint Dempsey saattaa joutua pelaamaan kasvomaski päässään, saatuaan iskun naamaansa Ghanaa vastaan.

Portugalin esitys ensimmäisessä ottelussa oli surullisen huono. Pepe teki pelistä vielä kaiken lisäksi vitsin otettuaan idioottimaisen punaisen joukkueen ollessa 2-0 tappiolla Saksaa vastaan. Portugali oli ottelussa täysin aseeton, eikä joukkueen päävalmentajan Paulo Benton pelisysteemi toiminut lainkaan. Lisäksi joukkueen hyökkääjä Hugo Almeida ja puolustaja Fabio Coentrao loukkaantuivat ottelussa, eikä ole varmaa pystyvätkö he pelaamaan USA:ta vastaan.

Ottelu alkaa maanantaina aamuyöstä kello 01 Suomen aikaa.