Itävallan F1-viikonloppu alkoi Valtteri Bottaksen kannalta surkeasti, kun hän sai lähtöruudukkorangaistuksen. Hän lähtee sunnuntain kilpailuun takarivistä.

Bottaksen autoon laitettiin uusia osia enemmän kuin säännöissä on sallittu. Näin ollen hänelle annettiin rangaistus, jonka takia hän joutuu lähtöruudukon perälle.

Rangaistus ei kuitenkaan vaikuta lauantaina ajettavaan sprinttikilpailuun. Sprinttikilpailun aika-ajot ajetaan perjantaina.

Itävallassa ajettiin perjantaina myös ensimmäiset vapaat harjoitukset, joissa Bottas oli 14. Nopeinta vauhtia piti Max Verstappen ennen Charles Leclerciä, George Russellia, Sergio Pereziä sekä Lewis Hamiltonia.

Formula 1 -lähetykset ovat tästä kaudesta lähtien katsottavissa yksinoikeudella Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V sport -kanavilla. Viaplayn lähetykset kattavat kaikki F1 -harjoitukset, aika-ajot sekä varsinaiset kisalähetykset sekä runsaasti muuta oheisohjelmistoa.

F1-lähetysten lisäksi Elisa Viihde Viaplayssa nähdään myös kaikki 14 F2 -osakilpailuviikonloppua sekä kaikki F3 -osakilpailut sekä W Series -sarjan kilpailut. Kaikki kisat selostetaan suomeksi.