Eurooppa-liigan poikkeuksellinen kausi päättyy perjantaina, kun toukokuulle suunniteltu finaali pelataan nyt, elokuun toisella puoliskolla. Vastakkain finaalissa ovat Sevilla ja Inter eli kahden jalkapallon suurmaan, Italian ja Espanjan, edustajat.

Interin valmentajavelho, menestynyt ja arvostettu Antonio Conte kertoi ennen finaalia, että he haluavat palauttaa voittopokaaliin Italiaan.

– Meidän täytyy pelata suurella intohimolla ja palauttaa pokaali Italiaan – ja palauttaa pokaali takaisin Interille, Conte kertoi UEFAn sivuilla.

– Meidän on näytettävä, että olemme parempi joukkue. Pelaajiemme täytyy pelin jälkeen tuntea, ettei jää mitään jossiteltavaa. Jos me olemme parempi joukkue, nostamme pokaalin ilmaan. Jos emme, annettuamme kaikkemme, me annamme aplodit vastustajalle.

Inter on ottelussa lievä ennakkosuosikki. Tämä johtuu pitkälti joukkueen huimakuntoisista hyökkääjistä. Lautaro Martinez on ollut hyvin vaarallinen, mutta kärkimies Romelu Lukako huippuvaarallinen. Lukaku on tehnyt maalin kymmenessä perättäisessä Eurooppa-liiga -ottelussa, joten on aika selvää, keneen katseet perjantaina kohdistuvat.

Sevillan ja Interin ottelu alkaa Kölnissä 22.00.