Naisten olympiahiihdot päättyvät Pyeongchangin olympialaisten päätöspäivänä hiihdettävään 30 kilometrin kisaan. Suosikkeja on monia ja haastajia vielä useampia. Ja tankkaus saattaa nousta ratkaisevaan osaan.

Rata on ennakkoon ajateltuna poikkeuksellisen raskas ja vaikka energiavarastot on pyritty lataamaan täyteen ennakkoon, on täydennykselle tarvetta matkan varrella. Ruotsalaishiihtäjä Anna Haag pitää tätä jopa ratkaisevana asiana.

– Suurin huolenaihe on energia. Jos energiatasot alkavat pudota, se näkyy pahuksen nopeasti. Sitä varten pitää olla suunnitelma, Haag sanoo Aftonbladetille.

Ja sellainen myös on.

– Rehellisesti voin sanoa, että Coca-Cola on hyvä loppua kohden. Mutta hiilihappoa ei haluta – väljähtänyt Coca-Cola ja hiukan kahvia sekaan on se sekoitus. Sillä on menty juniorista saakka, Haag kertoo.

Ihan uusi keksintö tämä ”blandis” ei ole, sillä nimenomaan väljähtänyttä kolajuomaa – kahvilla tai ei – käyttivät triathlonistit jo kauan aikaan sitten. Suomalaislegenda Pauli Kiuru aikanaan kuvasi sitä ainoaksi juomaksi joka enää kisan lopussa pysyy sisällä ja auttaa mitään.