Manchester City matkustaa Lontooseen West Hamin vieraaksi sunnuntain Valioliigakierroksella. Jos City voittaa, on joukkueen mestaruus miltei varma. Cup-finaalin huumasta toipuvat Liverpoolin kannattajat toivovat joko voitetun finaalin jälkihöyryissä tai tuoreessa nosteessa, että West Ham pystyisi nappaamaan Cityltä pisteen tai jopa kolme.

Juuri tällä hetkellä tuo näyttää turhalta toiveelta: City on ollut viime otteluissaan vakuuttava. Huikea Kevin de Bruyne on johdattanut joukkueensa Mestarien liigan pettymysten jälkeen, ei vain voittoihin vaan murskaaviin voittoihin. Toisaalta West Ham parhaana päivänään pystyy kiusaamaan ketä vain, jopa Cityä.
Liverpool pelaa oman päätöskierrosta edeltävän ottelunsa tiistaina Southamptonin vieraana. Varmuudella joukkueen pitää voittaa, mutta sunnuntain Cityn ottelu näyttää, pitääkö yrittää hakea riskilläkin suurinumeroista voittoa. Joka tapauksessa on selvää, että City voitolla sunnuntaina olisi miltei varmasti mestari.

City ja Liverpool pelaavat ensi kauden Mestarien liigassa ja Chelsean paikka on käytännössä varma. Neljännestä sijasta taistelevat veriviholliset Arsenal ja Tottenham. Arsenal on tositoimissa vasta maanantaina, mutta Spurs pelaa sunnuntaina kotonaan Burnleya vastaan. Molemmilla joukkueilla on pelissä iso panos: Spurs haluaa neljän sakkiin, Burnley taas pelaa putoamispeikko selässään. Joukkue on Leedsin kanssa samoissa pisteissä ja vain maaliero pitää joukkueen putoamisviivalla Leedsin edellä. Otteluita Burnley on pelannut yhden vähemmän kuin Leeds.

Leeds kohtaa sunnuntaina kotonaan Brightonin huipputärkeässä ottelussa: täysi pistepotti pitäisi Leedsin säilymishaaveet hyvinä. Leedsin ja Burnleyn ottelujen tulos on Evertonin tiedossa, kun joukkue aloittaa ottelunsa kotonaan Brentfordia vastaan. Jos tulokset menevät Evertonin kannalta suotuisasti, voi joukkue varmistaa sarjapaikkansa jo sunnuntaina. Ottelu Everton-Brentford alkaa 18.30 ja päivän muut ottelut 16.00. Kierros starttaa Tottenhamin ja Burleyn välillä jo 14.00.

Elisa Viihde Viaplay ja V-sport -kanavat näyttävät kaikki sunnuntain Valioliigaottelut suorina lähetyksinä ja tänään myös studiojoukkueen tahdittamana.