Helsingin jalkapalloklubin Gideon Baah on intohimoinen Valioliiga-fani. Hän seuraa omien sanojensa mukaan lähes kaikki pelit jokaiselta pelikierrokselta. Nyt mies pääsee mittaamaan tasoaan Liverpoolia, yhtä maailman perinteisintä seuraa vastaan.

– Siitä tulee hyvä peli, aivan kuten viime vuonna Barcelonaa vastaan. Seura on täynnä historiaa. On hauska nähdä, kuinka pystymme vastaamaan englantilaisen jalkapalloilun tasoon, Baah sanoo arvokisat.comin haastattelussa.

– Seuraan Valioliigaa ja katson lähes kaikki pelit. Se on kovatasoinen liiga ja taso on totta kai kovempi kuin Suomessa. On historiallista pelata Liverpoolia vastaan.

Monet ovat kyselleet ottelun ajankohdan järkevyyden perään. Harjoituspeli ajoittuu keskelle HJK:n kauden tärkeimpiä otteluita. Mestarien liigan karsinnan avausosa kazakstanilaista Astanaa vastaan päättyi Helsingissä keskiviikkona maalittomana. Liverpool-peli voi Baah’n mukaan auttaa valmistautumisessa.

– Yritämme puolustaa hyvin. Jos onnistumme puolustamaan hyvin Liverpoolia vastaan, voimme onnistua siinä myös Astanan vieraana toisessa osaottelussa.

Kotiottelun peliin ja tulokseen Baah oli tyytyväinen. Mestarien liigaan pääsy ratkeaa Liverpool-pelin jälkeen ensi viikolla.

– Kumpikaan ei halunnut tehdä virheitä. Pari kertaa yritimme nostaa peliä ja vähän pakottaa itseämme murtautumaan, mutta he iskivät nopeasti vastaan.

– Olin tyytyväinen koska emme päästäneet maalia omaan päähän. Lopputulos kuvaa pelin tapahtumia mielestäni hyvin.

Liverpool kohtaa kesän toiseksi viimeisessä harjoitusottelussaan HJK:n 1. elokuuta Helsingin Olympiastadionilla. Kello 19.30 alkavan ottelun liput myy Lippupalvelu.