Leicester sen kuin jatkaa Valioliigan kärjessä. Kun jäljellä on kahdeksan ottelua, näyttää siltä, että mestaruustaistelu käydään Tottenhamin ja Leicesterin välillä. Onko muilla vielä saumaa, sivustomme asiantuntija Lauri Hollo?

– Ei taida realistisesti olla. Arsenal on jo 11 pistettä perässä, Manchester City 12. Ja mikä niiden kannalta paljon huolestuttavampaa, kummankaan pelissä ei ole mitään merkkejä siitä, että ne pystyisivät loppukaudesta voittoputkeen.

– Arsenalin saldo yhdeksästä viime pelistä liigassa on 2-4-3 ja Cityn viidestä viime pelistä 1-1-3. Joukkueet ovat kuuden viime pelin kuntopuntarissa sijoilla 12 ja 13.

Missä näet Tottenhamin sauman ottaa tuo Leicesterin viiden pisteen kaula kiinni?

– Ennen kaikkea siinä, että kun olen katsellut Leicesterin viime pelejä, ne ovat olleet aika heikkoja. Mutta kumma juttu, niin vain he ovat pystyneet raapimaan 1-0-voitot Norwichista, Watfordista ja eilen Newcastlesta. Mutta peli ei tällä hetkellä häikäise. Jamie Vardy ei ole tehnyt kuukauteen maaliakaan, mikä on paha merkki.

– Tottenhamin iskun paikka on kauden viidellä viimeisellä kierroksella. Leicesterin kolme seuraavaa peliä ovat vieraissa Crystal Palacea ja Sunderlandia vastaan sekä kotona Southamptonia vastaan. Mutta viidessä viimeisessä pelissä se kohtaa West Hamin, Manchester Unitedin, Chelsean ja Evertonin, näistä ManU:n ja Chelsean vieraissa. Ne ovat pahoja pelejä.

– Toki Tottenhamillakin on vielä Liverpool ja Chelsea vieraissa, ja ManU kotona. Silti näen, että Tottenhamin peli on paremmassa kuosissa ja sillä on sauma ottaa näistä peleistä voittoja. Enkä usko sen kyykkäävän myöskään ennalta heikompia Stokea, Bournemouthia, WBA:ta, Southamptonia ja Newcastlea vastaan. Siksi uskon, että Leicester hyytyy sittenkin kalkkiviivoilla ja The Lanella juhlitaan mestaruutta ensi kertaa sitten vuoden 1961.

Myös putoamistaistelu on todella tiukka, miten siinä käy?

– Umpisurkea Aston Villa on jo mennyttä. Mielenkiintoista on, että kolmikosta Newcastle, Norwich, Sunderland vain yksi säilyy. Newcastlella on seitsemästä viime pelistä yksi voitto ja kuusi tappiota, Norwichilla kymmenestä viime pelistä vain kaksi tasapelipistettä, mutta Sunderlandilla sentään kahdeksasta viime pelistä yksi voitto ja neljä tasapeliä.

– Newcastlen paniikki johti Rafa Benitezin tuloon manageriksi. Sam Allardyce on viime viikkoina piiskannut Sunderlandin voittoon Manchester Unitedista ja vierastasapeliin Liverpoolin kanssa. Pidän Norwichin putoamista varmana. Joukkueen oljenkorsi on siinä, että se kohtaa vielä kotona sekä Newcastlen että Sunderlandin. Voitot niistä ja tilanne on toinen.

– Norwich kohtaa vielä kovista Arsenalin ja ManU:n, Newcastle ManCityn, Liverpoolin ja Tottenhamin, Sunderland Leicesterin, Arsenalin ja Chelsean.

– Erityisen kiinnostavaa putoamistaistelusta tekee se, että nämä kolme joukkuetta kohtaavat vielä kaikki toisensa. Avainpäivät ja ottelut ovat 20.3. Newcastle-Sunderland, 2.4. Norwich-Newcastle ja 16.4. Norwich-Sunderland.

– Vaikka Benitezistä odotetaan sateentekijää Newcastleen, kuinka nopeasti hän saa tehtyä taikatemppuja, jotka vaikuttavat suoraan tulokseen? Kyllä kiire tulee, varsinkin kun kaksi seuraavaa ottelua ovat juuri näitä avainvastustajia vastaan. Veikkaukseni on, että Sunderland säilyy, Norwich ja Newcastle lähtevät Championshipiin.