Valioliigan mestaruus on tiistai-iltana ensimmäistä kertaa katkolla. FA Cupin voittoa viikonloppuna juhlinut Liverpool palaa Valioliiga-arkeen kohtaamalla vieraskentällä Southamptonin. Mikäli Liverpool häviää, mestaruus on Cityn. Jos ottelu päättyisi tasan, City olisi lähes varma mestari huomattavasti paremman maalieron turvin.

Jos taas Liverpool voittaa, kaikki on yhä auki. Voitolla Liverpool kaventaisi eron yhteen pisteeseen ennen viikonlopun päätöskierrosta.

Luonnollisesti Liverpool on massiivinen suosikki illan ottelussa. Southamptonilla ei ole ottelussa mitään panosta, joukkue on tukevasti alemmassa keskikastissa. Toki kunniasta kaikki Valioliigajoukkueet aina pelaavat, joten mitään läpikävelyä tuskin tulee. Lisäksi kyseessä on Southamptonin kauden viimeinen kotipeli ja yleensä pelaajat haluavat antaa mahdollisimman näyttävät kesälomatoivotukset kotifaneilleen.

Mahdollisesti mestaruuden ratkaiseva ottelu alkaa kello 21.45 ja tulee suorana lähetyksenä Elisa Viihde Viaplayn palvelusta ja V-sport -kanavilta.