Manchester City tiedotti tiistaina hankkivansa Borussia Dortmundin hyökkääjä Erling Braut Hålandin. Norjalaissensaatio tehnee Cityn kanssa sopimuksen kevääseen 2027 saakka.

City on ykkösasemissa voittamaan tämän kauden Valioliigan, ja on nyt ison keskushyökkääjähankinnan myötä suosikki myös ensi vuoden mestariksi.

Valioliigalegenda ja Sky Sportsin asiantuntija Jamie Carragher toppuuttelee kuitenkin odotuksia.

– Loistava hankinta – ei vain Manchester Citylle vaan koko Valioliigalle. Odotamme innolla, miten hän pärjää. Hän on Kylian Mbappen ohella toinen kahdesta supertähdestä, jotka voivat pimentää Messin ja Ronaldon, ja on hienoa, että hän on Valioliigassa. Usein nämä pelaajat menevät Real Madridiin tai Barcelonaan, mutta Valioliiga on vahvin liiga maailmassa, senkin perusteella, miten olemme pärjänneet Mestareiden liigassa,”Carra” aloittaa Skylla.

– Hän tulee tekemään maaleja. Sitä hänet on tuotu tekemään, totta kai. Se ei kuitenkaan takaa, että City voittaa kaiken. Hänet pitää saada mukautumaan joukkueeseen. Se tarkoittaa sitä, että City menettää luovan pelaajan, joka voi pitää palloa. Monilla on kysymyksiä, minullakin. Tulemme analysoimaan hänen esityksiään Cityssä ja sitä, miten hän sopii sinne. Heillä oli maailmanluokan hyökkääjä Sergio Agüero muutama vuosi sitten, ja nyt heillä on sellainen taas.

Carragher muistuttaa myös siitä, että Valioliigassa City ei voi enää juuri parempi olla, mutta Håland-vaikutus tulleekin näkymään eurokentillä. City putosi tänäkin vuonna Mestareiden liigan finaalista.

– Hän tekee Citystä vahvemman, totta kai. Katson kuitenkin asiaa toisin. On vain tietty määrä pisteitä, jonka voi saada kaudessa. Håland ei nosta Cityä uudelle tasolle, koska he ovat jo tasolla, jolla saa 96-100 pistettä kaudessa. Tietyissä peleissä tulee olemaan pieniä eroja. Ajatellaan Cityn semifinaalitappiota Real Madridille. Kun Håland pelaa, Cityn voi odottaa menevän jatkoon. Puhun eron tekemisestä näissä peleissä.

– City ei voi enää tehdä isoja hyppyjä. He ovat jo korkeimmalla tasolla. Tasaisuutensa myötä he ovat olleet Euroopan paras kolme-neljä vuotta. Nyt puhutaan pienten erojen tekemisestä suurimmissa peleissä, kuten Real Madridia vastaan, Carragher sanoo.

Valioliigan ratkaisukierrokset pelataan tämän ja seuraavan viikon aikana. Ottelut nähdään suorina lähetyksinä Elisa Viihde Viaplayssa ja V Sport -kanavilla.