Valioliiga ja Brasilian jalkapalloliitto ilmiriidassa – kahdeksan brassipelaajaa sivussa viikonloppuna

© Kuva: Getty Images

Brasilian jalkapalloliiton ja Englannin seurajoukkueiden välinen kiista on johtanut siihen, että kahdeksaa brasilialaispelaajaa ei nähdä viikonlopun peleissä.

Tilanne sai alkunsa siitä, kun englantilaisseurat Liverpool, Chelsea, Manchester City, Manchester United ja Leeds eivät päästäneet pelaajiaan liittymään mukaan MM-karsintoihin. Brasilian jalkapalloliitto otti tästä nokkiinsa ja otti käyttöönsä niin sanotun ”viiden päivän säännön”.

Viiden päivän säännössä FIFA:lla on mahdollisuus kieltää pelaajia osallistumasta seurajoukkueensa peleihin viiden päivän aikajaksolla, mikäli seura ei ole päästänyt pelaajiaan maajoukkueiden käyttöön. Brasilian jalkapalloliitto on pyytänyt FIFA:a ottamaan säännön käyttöönsä tässä tapauksessa.

Evertonin hyökkääjä Richarlison saa kuitenkin pelata, sillä Brasilian jalkapalloliitolla ja Evertonilla on hyvät välit, joten Brasilia ei vaatinut viiden päivän sääntöä käytettäväksi Evertonia kohtaan.

Liverpoolilta puuttuu näin sunnuntain Leeds-pelistä Alisson Becker, Fabinho ja Roberto Firmino ja Leedsiltä sivussa on Raphinha. Manchester Cityltä kielto koskee Edersonia ja Gabriel Jesusia, jotka eivät ole mukana Leicesteriä vastaan ja Manchester Unitedilta puuttuu Fred, joka joutuu jättämään Newcastle-pelin väliin. Chelsean Thiago Silva missaa viikonlopun Aston Villa -ottelun sekä tulevan europelin Zenitiä vastaan.

Brasilian jalkapalloliiton lisäksi myös Chilen, Meksikon ja Paraguayn liitot ovat pyytäneet viiden päivän säännön käyttöönottoa. Wolvesin Raul Jimenez, Watfordin Francisco Sierra, Newcastlen Miguel Almiron sekä Blackburnin Ben Brereton Diaz ovat sitä myöten sivussa viikonloppuna.

Valioliigaa voi seurata Elisa Viihde Viaplay –suoratoistopalvelun sekä V sportin kanavien välityksellä.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004