USA:n ja Portugalin välinen kamppailu päättyi tasalukemiin 2-2. Vaihdosta kentälle tullut Silvestre Varela pelasti Portugalin juuri ennen ottelun loppua.

Nani iski Portugalin 1-0 johtoon ottelun ensimmäisestä tilanteesta 5. peliminuutin kohdalla. USA pääsi ensimmäisen kerran Portugalin maalille kun ottelua oli pelattu kymmenen minuuttia. Ensimmäisellä puoliajalla ei monia tilanteita nähty ja peli oli todella hidasta ajoittain. USA:lta Michael Bradley ja Fabian Johnson sekä Portugalin Cristiano Ronaldo ja Nani kokeilivat kaikki kertaalleen kauemmalta etäisyydeltä, mutta tuloksetta.

Toinen jakso alkoi hitaasti. Michael Bradley oli lähellä tasoitusosumaa, mutta Ricardo Costa pelasti maaliviivalta viime hetkellä Portugalin takaiskulta 55. minuutilla. Jermaine Jones tasoitti kuitenkin noin kymmenen minuuttia Bradleyn avopaikkaa myöhemmin. Otteluun tuli vauhtia USA:n tasoitusmaalin jälkeen. Clint Dempsey ohjasi pallon vatsallaan maaliin 81. minuutilla ja vei USA:n ottelussa johtoon. Portugali onnistui kuitenkin pitämään jatkohaaveensa elossa, kun se tasoitti ottelun Silvestre Varelan maalilla puoli minuuttia ennen loppuvihellystä.

Portugali on ennen viimeistä kierrosta lohkon viimeisellä sijalla tasapisteissä Ghanan kanssa. Jatkopaikkaa varten portugalilaisten on voitettava Ghana selkein lukemin. Sekään ei kuitenkaan riitä, vaan USA:n on myös hävittävä Saksalle suurin lukemin. USA:n ja Saksan kohtaaminen ratkaisee lohkovoittajan. Tällä hetkellä maat ovat tasapisteissä neljällä pisteellä. Saksa johtaa lohkoa maalierolla.