Ukrainan jalkapalloliitto UAF on päättänyt ottaa entiseltä maajoukkuetähdeltään Anatolij Tymoštšukilta pois ammattivalmentajan lisenssin ja kaikki hänen Ukrainassa hankkimansa saavutukset.

Taustalla on miehen työ venäläisen Zenitin valmennuksessa sekä se, ettei Tymoštšuk ole ottanut millään tavalla kantaa Venäjän hyökkäykseen, vaan hän on jatkanut työskentelyä seurassa normaalisti.

Ukrainan jalkapalloliiton mukaan Tymoštšukin ansioluettelosta pitää poistaa kaikki valtiolliset palkinnot ja tittelit, mukaan lukien Ukrainan liiga- ja cupmestaruudet. Liitto antoi myös Tymoštšukille elinikäisen kiellon osallistua mihinkään jalkapallotoimintaan Ukrainan maaperällä ja hänen nimensä poistetaan Ukrainan maajoukkuepelaajien rekisteristä.

Tymoštšuk on Ukrainan kaikkien aikojen eniten maaotteluita pelannut pelaaja ja entinen kapteeni. Hän edusti maata 144 ottelussa uransa aikana. Mies pelasi Bundesliigaa Bayern Münchenin tähtisikermässä vuosina 2009-2013 voittaen kahdesti liigamestaruuden. Hän voitti Bayernissa myös Mestarien liigan kaudella 2012-2013.

Näet Bundesliigan ottelut Elisa Viihde Viaplaysta sekä V Sportin kanavilta suomeksi selostettuna ja parhaaseen katseluaikaan.