Tanskan Superiigan perussarja saadaan sunnuntaina päätökseen. Viimeisen kierroksen jälkeen sarja pannaan kahtia ja kuusi parasta jatkavat pelaamaan mitaleista, kahdeksan heikoimman joukosta löytyvät putoajat. Kolmen suomalaispelaajan Esbjerg on tällä hetkellä sarjassa sijalla 13 eli toiseksi viimeisenä. Joukkueella on vielä paljon tekemistä, että sarjapaikka säilyisi.

Esbjergin suomalaista ei kukaan päässyt kentälle korotauon jälkeisellä ensimmäisellä kierroksella. Joni Kauko oli sivussa pelikiellon vuoksi, Pyry Soiri istui koko ottelun penkillä ja Markus Halsti ei ollut lainkaan kokoonpanossa. Kokenut Halsti on joutunut täysin koirankoppiin, kun joukkueessa vaihtui valmennus. Alkukaudesta joukkueen kapteeninakin pelannut Halsti toivoo ymmärrettävästi muutosta.

– Pelasin koko ajan, kun vanha valmentaja oli. Tuli uusi valmentaja, Lars Olsen, ja hän vaan näki, etteivät rahkeet niin sanotusti riitä, Halsti pohti tilannettaan Suplan Huucast -podcastissa.

– Se laittoi syrjään. Sitä se on, hänellä on oma mielipide ja sitä pitää kunnioittaa, vaikka totta kai mielellään pelasi ja johtaisi jengiä sisältä. Joka päivä teen duunia ja parhaani, että jonain päivänä valmentaja näkisi, että toi jaksaakin vielä painaa.

Halstin kokemukselle luulisi olevan käyttöä tulevissa selviytymisotteluissa. Vastuun saaminen voi olla hankalaa, sillä Olsen oli aktiivinen talven siirtomarkkinoilla: kuuden lainapelaajan joukossa oli myös kaksi topparia.

Soirin istuminen terveenä – tosin pikkuvammasta vastikään toipuneena – penkillä koko pelin ei varmastikaan ole Huuhkaja-valmentaja Markku Kanervan mieleen. Sunnuntain Odense -ottelu näyttää vähän enemmän: mikä on Soirin rooli joukkueessa? Joni Kaukon odotetaan palaavan avauskokoonpanoon pelikiellon jälkeen.

Tim Sparv ja Midtjylland ovat selvästi sarjan kärjessä, vaikka tauon jälkeinen avausottelu päättyi yllätystappioon. Sparv ei kentälle asti päässyt. Sunnuntaina joukkue kohtaa Oliver Antmanin edustaman Nordsjällandin. Antman pääsi vaihdosta kentälle edellisellä kierroksella.

Tanskan Superliigan perussarjan päätöskierros näytetään Viaplayssa.

Lähde: Huucast