USA:n tie MM-kisojen puolivälieriin on edelleen kivinen huolimatta perjantaina Kazakstanista otetusta voitosta. Yksi arvokas piste karkasi yhdysvaltalaisilta, kun ratkaisu syntyi vasta jatkoajalla.

Avauserä pelailtiin tasaisissa merkeissä ja myös tasanumeroin 1-1. Toisen erän alkuun Konstantin Romanov vei Kazakstanin 2-1-johtoon ja tämä herätti USA:n. Käytännössä koko loppuerä oli yhdensuuntaista liikennettä kohti Kazakstanin maalia. USA voitti toisen erän laukaukset murskaavasti 18-3 ja kahdesti kiekko löysi tiensä maalivahti Aleksei Ivanovin ohikin.

Päätöserään lähdettäessä USA:n johto oli siis kuitenkin vain yksi maali ja pelinkuva muuttui taas täysin. Heti kolmannen erän alkuun Kazakstanilla oli erinomainen tilaisuus tasoittaa ottelu, mutta Romanov ei onnistunut rangaistuslaukauksessa. Kazakstan tuli kuitenkin tasoihin vajaa seitsemän minuuttia ennen loppua Roman Starchenkon osumalla.

Jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin reilu minuutti, kun ottelun hahmoksi tehoillaan 2+1 noussut Seth Jones pamautti ratkaisuosuman Ivanovin taakse.

USA nousi nyt kahdeksaan pisteeseen viiden ottelun jälkeen. Kazakstan pitää lohkossa perää kahdella pisteellään.