Englannin Valioliigan erotuomari Mike Dean on saanut tappouhkauksia kahden kiistanalaisen punaisen kortin takia. Etenkin viikonloppuna West Hamin Tomas Soucekille noussut kortti herätti jo tuoreeltaan paljon puhetta.

Muun muassa pelaajalegenda ja tv-kommentaattori Gary Lineker totesi, että ”tuo ei ikinä ollut punaisen kortin paikka” ja moni oli samaa mieltä. Tapahtumien johtaminen tappouhkauksiin on kuitenkin saanut yhtä monet huolestumaan erotuomareiden turvallisuuden puolesta.

Tapauksen ”uhri” eli Soucek – jonka pelikielto kumottiin alkuviikosta – on noussut vahvasti Deanin tueksi.

– Mitä tahansa ratkaisuja kentällä tehdään, sen pitää jäädä kentälle. En pidä siitä, että kuulen sen vaikuttavan yksityiselämään ja annan tukeni Mike Deanille ja hänen perheelleen. Minkäänlaiselle häirinnälle ei ole sijaa, Soucek kirjoitti Twitterissä.

-.Tämä tapaus on menneisyyttä ja itse keskityn nyt loppukauteen.

(jos upotus ei näy, klikkaa tästä)

Tomáš Souček

@tomassoucek28
Whatever decisions are made on the pitch should stay on the pitch. I don’t like hearing about it interfering with personal life and I send Mike Dean and his family my support. There is no place for abuse of any kind. It is in the past and I’m now focused on the rest of the season

Sky Sports

@SkySports
Mike Dean has asked not to officiate a Premier League game this weekend after receiving online abuse and death threats after handing out two controversial red cards.

Englannin Valioliigan ottelut suorina lähetyksinä V Sportin ja Elisa Viihde Viaplayn kanavilla.