Ajax kyykytti Real Madridia Mestarien liigassa tiistaina. Hollantilaisjätti kukisti kilpailun hallitsevan espanjalaismestarin vieraissa 4-1-lukemin ja paineli puolivälieriin.

Varsinkin Ajaxin kolmas maali puhutti ottelun aikana sen jälkeen. 13 sekuntia ennen Dusan Tadicin hienoa maalia pallo näytti menevän Ajaxin omalla kenttäpuoliskolla yli sivurajasta, mutta peli sai jatkua. 13 myöhemmin Tadic laukoi pallon vasurillaan vasempaan yläkulmaan.

Tilanne tarkastettiin jälkikäteen videotuomarointisysteemi VAR:n avulla, mutta maalia ei hylätty. Erotuomari pohti päätöstään pitkään ja päätti sitten hyväksyä osuman.

Nyt Euroopan jalkapalloliitto Uefa on antanut selityksen sille, miksi maali hyväksyttiin.

– Ei ollut vakuuttavaa näyttöä siitä, että pallo olisi ollut kokonaan kentän ulkopuolella kaikista video- ja kuvakulmista tarkasteltuna, jotka VAR analysoi tarkasti, Uefan selitys kuului Marcan mukaan.

– Avustava erotuomari, joka oli erinomaisesti sijoittunut, katsoi, ettei koko pallo ollut täysin ylittänyt sivurajaa. Näin ollen erotuomarilla oli oikeus olla puuttumatta asiaan ja hyväksyä maali.